- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ni Zvezda ni Rusija – Petar postaje „bik“ za rekordan transfer!

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
Pratite nas
Mladi napadač TSC-a Petar Ratkov (19) postaće novi igrač austrijskog šampiona Red Bul Salcburga. Imao je na stolu ponude sa oba kraja sveta, pa i sa „Marakane“, ali se na kraju odlučio za najbolju moguću opciju kada su u pitanju mladi fudbaleri.
Ratkov će potpisati ugovor sa prvakom Austrije i sigurnim učesnikom grupne faze Lige šampiona uprkos drugim zainteresovanim klubovima, pre svih Anderlehtu, Zenitu, Parmi, Brentfordu, Solt Lejk Sitiju, pa i Crvenoj zvezdi.
Edmund Ado - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
SPORT
Prva lasta je stigla u Zvezdu
TSC i mladi golgeter prihvatili su ponudu iz „Mocartovog grada“ od pet miliona evra, plus razne bonuse za broj odigranih utakmica, minuta i osvojene trofeje, kao i 15 procenata od sledeće prodaje.
Tako će Ratkov postati nova rekordna prodaja TSC-a, umesto Mihajla Banjca koji je otišao u Krasnodar minule zime za 1,6 miliona evra.
Prednost Petra Ratkova je što će za novi klub nastupati kao EU igrač zato što pored srpskog pasoša, poseduje i hrvatski.
Salcbug je poznat po razvoju mladih igrača, koji su kasnije prodati skupo i napravili velike karijere širom Evrope. Sadio Mane, Konrad Lajmer, Nabi Keita, Takumi Minamino, Amadu Haidara, Hvang He-Čan i pre svih Erling Holand, najpoznatiji su izdanci ove škole.
Ratkov bi mogao odmah da uskoči u vatru s obzirom na to da će Slovenac Bendžamin Šeško, napadač koga je jurilo pola Evrope, od 1. jula zvanično postati fudbaler Lajpciga u transferu vrednom 24 miliona evra.
Mladi napadač neće imati problema da se prilagodi u novoj sredini jer ga u Salcburgu čeka srpski reprezentativac Strahinja Pavlović, koji se već u prvoj sezoni ustalio u ekipi austrijskog šampiona.
Kada je reč o privlačenju najtalentovanijih fudbalera iz celog sveta, u Salcburgu znaju da njihov jak adut leži u činjenici da dobro kombinuju porodičnu atmosferu u klubu, daleko od mejnstrima, ali konkurentnog u Evropi.
Da će Ratkovu biti lepo u „Mocartovom gradu“ najavljuje i sportski driektor Salcburga.

„Ovde mladi fudbaleri imaju priliku da se osećaju dobro i dobijaju šansu da igraju fudbal na profesionalnom nivou ranije od ostalih. Važno nam je da imaju dobre uslove i da treniraju odlično“, ponavlja Kristof Frojnd.

Visoki 19-godišnji napadač skrenuo je na sebe pažnju odličnim partijama u Superligi i Kupu Srbije. U svim takmičenjima postigao je 14 golova uz pet asistencija na 40 utakmica. Trenutno se nalazi na okupljanju sa mladom reprezentacijom Srbije.
TSC je Superligu Srbije završio kao drugi iza Crvene zvezde čime je obezbedio kvalifikacije za Ligu šampiona i grupnu fazu Lige Evrope, ali zahvaljujući ovom transferu očekuje još veći rekordan priliv novca.
Luka Modrić - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
SPORT
Fudbalski svet se divi Modriću, mnogi kažu – najveći svih vremena!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala