- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Marinine lavice kreću u odbranu „trona“

© Foto : FIBAMarina Maljković – OI Tokio
Marina Maljković – OI Tokio - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
Pratite nas
Košarkašice Srbije su pred dve godine pokorile Evropu i osvojile zlato pobedom nad Francuskom u finalu turnira u Španiji. Sada je vreme za odbranu trona. Od 15. do 25. juna će se u Ljubljani održati novo Evropsko prvenstvo za dame.
Srbija će u četvrtak od 15 sati u Ljubljani igrati sa Turskom meč prvog kola grupe D na Evrobasketu.
U grupi D se nalaze još selekcije Slovačke i Mađarske.
Uz kapitena Tinu Krajišnik u timu se nalaze i evropske šampionke Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Nevena Jovanović, Maša Janković i Ivon Anderson, a tu su i Ivana Raca, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Kristina Topuzović, Ivana Katianić i Mina Đorđević.
O prvoj utakmici govorila je reprezentativka Srbije Jovana Nogić.
„Dobro smo radile u ovih mesec dana i spremne smo stigle u Sloveniju. U odnosu na prošlo leto kada smo se pripremale četiri meseca za Svetsko prvenstvo, sada nismo imale toliko vremena, ali smo samo nastavile i nadovezale se na taj rad. Nije bila potrebna nikakva adaptacija. Za to treba da zahvalimo našim starijim saigračicama, jer nam daju dodatno samopouzdanje kako bi igrale našu igru. Mi ih i dalje pratimo, jer smo došle da pokušamo da popunimo mesta koja su upražnjena odlaskom brojnih igračica“, izjavila je Nogićeva, prenosi zvanični sajt KSS.
Ona je istakla da reprezentativke Srbije moraju da uđu u meč sa Turskom sa najvećim fokusom.
„Mislim da smo uigrane i spremne za prvu utakmicu na Evrobasketu protiv Turske, koja će ujedno biti i najzahtevnija. Mislim da će prvo mesto u grupi zavisiti od te utakmice. Imaju veoma dobre igračice, dobar su i uigran tim. Treba da uđemo u duel sa najvećim fokusom. Biće najteži meč, ali mislim da smo spremne", dodala je Nogićeva.
O predstojećem prvenstvu govorila je i Tina Krajišnik.
„Pripreme su proletele, kao i svaki put bilo je i teških trenutaka i utakmica koje nisu ličile na ono što smo mi želele u tom trenutku. Ali, vremenom smo osetile naš napredak i generalno smo uspele da neke stvari popravimo. Drago mi je da sa takvim osećajem čekamo Evropsko prvenstvo. Na svakom takmičenju, prva utakmica je najvažnija i najteža i potpuni fokus je na toj utakmici. Najbitnije je da su sve igračice zdrave, potpuno spremne i fokusirane. Očekujem težak meč, Turska je ekipa koju nikako ne treba potceniti. Dobro se poznajemo, njihove igračice igraju u dobrim klubovima koji igraju Evroligu. Pristupićemo maksimalno fokusirano i dati sve od sebe da ostvarimo tu prvu pobedu, jer bi nam to kasnije olakšalo put“, rekla je Tina Krajišnik.
Srbija će u petak od 20.45 časova igrati sa Slovačkom, a dva dana kasnije od 15 sati sa Mađarskom.
Prvoplasirani timovi iz svake grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale EP, dok će drugoplasirani i trećeplasirani igrati u osmini finala.
Srbija brani titulu na EP, pošto je pre dve godine u finalu pobedila Francusku 63:54.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Željko Rebrača - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
SPORT
Legenda o uspehu Nikole i Novaka: „Mi Srbi smo tvrdoglavi i specifični“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala