- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Foto-konkurs „Andrej Stenjin“ objavio uži izbor nominovanih radova, među njima i rad iz BiH

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaIzložba finalista na takmičenju za fotografiju godine "Andrej Stenjin"
Izložba finalista na takmičenju za fotografiju godine Andrej Stenjin - Sputnik Srbija, 1920, 15.06.2023
Pratite nas
Laureati iz 2023. godine koji se nalaze u užem izboru Međunarodnog konkursa za mlade fotoreportere „Andrej Stenjin“ objavljeni su u Moskvi.
Na listi su se našle pojedinačne fotografije i serije fotografija mladih fotoreportera iz 16 zemalja, uključujući iz Kine, Indije, Velike Britanije, Francuske, Rusije, Grčke, Egipta i drugih.
Svake godine se širi područje učesnika iz užeg izbora konkursa. Ni 2023. godina nije izuzetak: na užoj listi po prvi put su se našli radovi iz Burundija, Bahreina i Bosne i Hercegovine.
Na spisku su se našli sledeći autori i njihovi radovi:
Adra Palon iz Španije – Vatra i pepeo; Đakomo d' Orlando iz Italije – Simbioza; Fabris Mbonankira iz Burundija – Uspavane kraljice; Džahid Apu iz Bangladeša – Slobodna ptica; Lamber Koulman iz Francuske – Buzkaši, najpopularnija tadžikistanska igra; Sergej Bobiljov iz Rusije – Ostvareni san; Armin Durgut iz Bosne i Hercegovine – Skok sa Starog mosta u Bosni; Muneb Taim iz Sirije – Ratna beleška; Šibašiš Saha – Pecanje na reci prekrivenoj mahovinom, Sjaosju Pu iz Kine – Od pastorale do zvezdanog okeana.
Njihov kompletan spisak, kao i fotografije sa užeg spiska mogu se videti na ruskoj i engleskoj verziji sajta.
Međunarodni žiri konkursa ukupno je pregledao 3000 radova iz 50 zemalja.
Prema tradiciji, uži izbor čije je učesnike odredio međunarodni žiri konkursa, ne uključuje navođenje nominacija i nagrađene radove: oni će biti objavljeni zajedno sa dobitnikom glavne nagrade – Gran prija u septembru na sajtu konkursa.
Takmičenje se organizuje u znak sećanja na fotoreportera Andreja Stenjina koji je tragično poginuo 2014. godine u Donjecku.

O konkursu

Međunarodno takmičenje fotoreportera „Andrej Stenjin“, koje organizuje Međunarodna novinska agencija „Rusija sevodnja“ pod pokroviteljstvom Komisije Ruske Federacije u saradnji sa organizacijom UNESKO, ima za cilj da podrži mlade fotografe i skrene pažnju javnosti na zadatke savremenog fotoreportera. Ovo je platforma za mlade fotografe, talentovane i otvorene za sve novine, koji nam skreću pažnju na ljude i događaje u našoj blizini.
Generalni informativni partneri konkursa su: VGTRK (Sveruska državna televizijska i radio kompanija) (Rusija), onlajn platforma „SMOTRIM“ (Rusija), sveruski državni televizijski kanal „Rosija-Kultura“ (Rusija), TV kanal „Moskva 24“ (Rusija).
Međunarodni medijski partneri na takmičenju su: novinska agencija i radio Sputnjik (Međunarodni), TV i portal RT (Međunarodni), medijski holding Independent Media (Južnoafrička republika), novinska agencija ANA(Južnoafrička republika), Shanghai United Media Group (SUMG) Kina, internet portal China Daily (Kina), internet portal The Paper (Kina), medijska mreža Al Mayadeen (Liban).
U statusu industrijskih partnera, takmičenje podržavaju: Savez novinara Rusije, informacioni portal „YOung JOurnalists“ (Rusija), portal „Russian Photo“ (Rusija), portal Photo-study.ru (Rusija).
Otvaranje izložbe Međunarodnog konkursa za fotoreportere „Andrej Stenjin“ u Barseloni 2022. godine - Sputnik Srbija, 1920, 26.01.2023
KULTURA
Objavljen sastav žirija foto-konkursa „Andrej Stenjin“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala