- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

MUP: Situacija sa poplavama stabilna, bez potrebe za evakuacijama

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEPoplava u zapadnoj Srbiji
Poplava u zapadnoj Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 14.06.2023
Pratite nas
Situacija u poplavljenim područjima u Srbiji, koje su pogodile ekstremne vremenske pojave u prethodnom periodu, je stabilna i više nema potrebe za evakuacijom i spasavanjem stanovništva, kao ni za proglašavanjem novih vanrednih situacija, saopštio je danas MUP.
Kako je navedeno, pripadnici MUP, vatrogasci-spasioci nastavljaju sa obilascima terena i potencijalnih kritičnih tačaka, kao i meštana na tim lokacijama kojima daju uputstva i instrukcije za postupanje u slučaju opasnosti.
Šef Odseka u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije Miloš Milenković rekao je da su pripadnici MUP-a, Sektora za vanredne situacije i danas angažovani na otklanjanju posledica elementarnih nepogoda, odnosno crpljenja vode po pozivu građana.
„Apelujemo na građane da ne prilaze nabujalim bujičnim vodotokovima, da u slučaju eventualne opasnosti slušaju nadležne institucije i da ukoliko voda preti da uđe u domaćinstva, iskoriste džakove sa peskom da obezbede lokaciju, kao i da se u slučaju direktne opasnosti popnu na više etaže, isključe električnu energiju“, istakao je Milenković.
Trenutno je na snazi vanredna situacija u 32 grada i opština.
Kako je podsetio, građani mogu da pozovu vatrogasce na broj 193 ili policiju na 192, kako bi im bila pružena adekvatna pomoć.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova do sada su evakuisali 76 lica i imali 485 intervencija na kojima je bilo angažovano 1.087 vatrogasaca-spasilaca.
Iz MUP-a navode i da su u stalnoj komunikaciji sa gradskim i opštinskim štabovima za vanredne situacije, JVP „Srbijavode“, kako bi svi kapaciteti i snage sistema zaštite i spasavanja bili spremni za reagovanje u slučaju potrebe, a sve u cilju zaštite i spasavanja ljudi, materijalnih i kulturnih dobara, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala