- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Žena koju su doktori proglasili mrtvom počela da lupa u sanduk na sahrani /video/

CC0 / Poksabej / Mrtvački sanduk
Mrtvački sanduk - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
Pratite nas
Sedamdesetšestogodišnja žena iz Ekvadora, koja je proglašena mrtvom prošle nedelje, iznenadila je ožalošćene na sahrani kada je počela da udara po sanduku, a ubrzo su njeni bližnji otkrili da je zapravo živa.
Bela Montoja je prošlog petka prebačena u bolnicu nakon što je pretrpela srčani udar, a kasnije su je doktori proglasili mrtvom. Međutim, tokom sahrane u subotu, njena ožalošćena porodica iznenadila se kada je počela da udara iznutra po zidovima sanduka.
Kako je saopštilo ministarstvo zdravlja Ekvadora, ona je pretrpela prestanak rada srca i pluća i nije reagovala na pokušaje oživljavanja, nakon čega je doktor proglasio mrtvom.
Porodici je, navodno, dat i matični izvod umrlih.
Sada su vlasti pokrenule istragu kako bi utvrdile odgovornost, a Montoja je prebačena u bolnicu Martin Ikaza u gradu Babahojo gde se nalazi na aparatima.
Njen sin Žilberto Barbera kaže da se njegova majka trenutno nalazi u bolnici na aparatima koji joj pomažu da diše, a njeno srce je u stabilnom stanju.
Snimak postavljen na društvenim mrežama pokazuje kako leži u otvorenom sanduku i pokušava da diše, dok je okružena ljudima, piše El Pais.
„Bilo nas je oko 20 na sahrani. Posle bdenja od pet sati, iz sanduka su počeli da dopiru zvuci. Majka mi je bila zamotana u čaršave i udarala u sanduk, a kada smo prišli mogli smo da vidimo da teško diše“, ispričao je sin.
Krst na groblju - Sputnik Srbija, 1920, 15.10.2020
U Bugarskoj čovek „vaskrsao“ dok su ga pripremali za sahranu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala