- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski poslanik: Srpska opozicija pokušava da uzdrma unutrašnju situaciju posle dve tragedije

© Sputnik / Nina ZotinaPoslanik Državne dume Rusije Aleksandar Babakov
Poslanik Državne dume Rusije Aleksandar Babakov - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
Pratite nas
Početkom maja Srbiju su potresle dve tragedije. Opozicione stranke, umesto da udruže snage sa rukovodstvom zemlje kako bi se ovakve tragedije sprečile u budućnosti, narušavaju situaciju u zemlji, smatra zamenik predsedavajućeg Državne dume Rusije Aleksandar Babakov.
„Pojedini predstavnici opozicije danas pokušavaju da svu krivicu za ove događaje prebace na rukovodstvo Srbije, pozivajući na rušenje legitimne vlasti, izvodeći dejstva koje podsećaju na ono što je rađeno u mnogim drugim državama u kojima su se događale ili su pokušale da se organizju ‘obojene revolucije’“, rekao je parlamentarac.
Prema njegovim rečima, postupci srpske opozicije su za žaljenje.
„U ime mnogih u Državnoj dumi, želeo bih da izrazim zabrinutost i podržim sadašnje rukovodstvo Srbije u tome da se Rusija uvek s poštovanjem odnosila i prema građanima Srbije i prema rukovodstvu zemlje koje dugi niz godina čini sve moguće da se ekonomija i socijalna sfera ove zemlje razvija dovoljnim tempom kako bi životni standard bio dostojan očekivanja građana Srbije“, dodao je Babakov.
Početkom maja u beogradskoj školi „Vladislav Ribnikar“ trinaestogodišnji dečak otvorio je vatru iz pištolja i ubio osmoro dece i čuvara, a još šestoro dece i nastavnik su ranjeni. Dan kasnije i selu Dubona kod Beograda napadač je ubio osmoro ljudi.
Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Grigorij Karasin - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
RUSIJA
Ruski senator: Metodom "obojenih revolucija" pritiska se vlast u Srbiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala