- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zasluženo MVP priznanje je u Jokićevim rukama – najbolji među najboljima

© AP Photo / David Zalubowski)Nikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
Pratite nas
Zasluženo i očekivano, Nikola Jokić proglašen je najboljim košarkašem u finalu NBA lige u kom je Denver pobedio Majami i postao šampion najjače košarkaške lige na svetu.
Tokom cele plej-of serije Nikola Jokić pravio je čuda na terenu i igrao je na neverovatno visokom nivou. Najpre je zasluženo dobio priznanje za najboljeg košarkaša u finalu Zapadne konferencije, a potom je ta nagrada stigla i posle finala NBA lige.
U seriji protiv Majamija za Denverov prvi šampionski prsten Jokić je prosečno ubacivao 30, 8 poena, 13,5 skokova i osam asistencija, dok je u petoj utakmici ubacio 28 poena i tome dodao 16 skokova uz četiri asistencije.
Finalna serija sa Majamijem, ali i čitav plej-of pokazali su da je Jokiću ukradena MVP titula za regularni deo sezone, ali važno je da on ne mari, već da je zasluženo MVP zvanje dobio nakon što je svoj tim doveo do titule.
„Eron Gordon je rekao odličnu stvar – ne navijam za sebe, već za onog pore sebe“, rekao je Jokić kada mu je uručena titula za najboljeg košarkaša finala dok je cela hala u Denveru skandirala „MVP, MVP“.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SPORT
Nikola Jokić i Denver su šampioni NBA lige! Srbin dobio MVP priznanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala