Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Rama: Otkazana zajednička sednica vlada u Prištini i Tirani

© Sputnik / Lola ĐorđevićEdi Rama
Edi Rama - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
Pratite nas
Albanski premijer Edi Rama saopštio je večeras da se za sutra planirani sastanak vlada Albanije i privremene prištinske vlade otkazuje, jer ne postoji dogovor sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem.
„Nalazimo se u uslovima zaoštravanja odnosa između Kosova i cele evroatlantske zajednice, ovaj sastanak ne može da bude održan u očekivanom formatu, nakon što sam razgovarao sa visokim predstavnikom za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Đuzepom Boreljom“, objasnio je Rama na konferenciji za štampu, prenosi Kosovo onlajn.
Kaže da je zamolio Kurtija da se sutra u Đakovici sastanu u užem formatu i razgovaraju o ovoj situaciji koja je dramatična po odnose Kosova i evroatlantske zajednice.
„Moram da kažem da se nismo dogovorili sa Kurtijem o promeni formata, on je tražio da se sastanak održi kako je bilo planirano, i da onda razgovaramo o tome, ali to nije moguće jer nije trenutak da se pravi sastanak kao da se ništa ne dešava. Možda to nije konačan odgovor premijera“, rekao je on.
Albanska i privremena prištinska vlada trebalo je da održe zajedničku sednicu u Đakovici.

Priština okrivila Ramu

Vlada u Prištini saopštila je danas, povodom otkazivanja sednice sa albanskom vladom, da je to prvi prvi put da je jednostrano otkazan zajednički sastanak i za to okrivila premijera Albanije Edija Ramu.
„Sutra je trebalo da bude potpisano 13 novih sporazuma. Najviše će izgubiti građani. Nažalost, otkazivanjem sastanka od strane premijera Rame, uskraćena nam je mogućnost da ih potpišemo“, navodi se u saopštenju i dodaje da bilateralni sastanci poput onog koji je Rama zatražio, mogu da se održavaju svakodnevno, prenose prištinski mediji.
Specijalne snage tzv. kosovske policije drže na nišanu prolaznike tokom hapšenja Srbina u Kosovskoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 13.06.2023
SRBIJA
Haos na severu KiM: Srbinu kog su uhapsili prištinski specijalci određeno zadržavanje /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala