- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ivanišević tražio da Novak prestane da priča – taktika vredna 23. Grend slema

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković i Goran Ivanišević
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
Pratite nas
U poslednjih nekoliko godina Novak Đoković često je tokom mečeva prigovarao svom timu. Kada to učini nekako se uvek činilo da je sve u redu jer je negodovanje ka svojoj loži postalo običaj. Međutim, pred dva najvažnija meča na ovogodišnjem Rolan Garosu Goran Ivanišević objasnio je srpskom asu da mora da promeni pristup i bio je u pravu.
Ako Novak Đoković na meču sugeriše Goranu Ivaniševiću ili nekom drugom članu svog tima, njegovi navijači znaju da sve ide po planu. Postalo je nezamislivo da Novak ne pokaže emocije ka loži i na to smo se navikli, ali Ivanišević ako trener nije.
Zbog toga je čuveni hrvatski stručnjak tražio od srpskog asa da promeni pristup u polufinalu i finalu protiv Karlosa Alkarasa i Kaspera Ruda.

„Ponosan sam na njega zbog poslednja dva meča posebno. Rekao sam mu da mora da prestane da priča sa nama ako hoće da osvoji turnir. Kada se mučio i protiv Alkarasa i Ruda, nije vikao na nas, nije se okretao, bio je fokusiran. Posebno protiv Karlosa. Igra najbolji tenis tada, kada ne troši energiju na nepotrebne stvari“, poručio je Ivanišević koji je pronašao sjajno rešenje.

Novakov trener objasnio je da nekad nije lako raditi sa njim, što je i srpski teniser potvrdio. Svestan je Ivanišević i kolika je to čast i zadovoljstvo stvarati istoriju sa Đokovićem. Ipak, iskoristio je priliku da se malo i našali.
„Novak nije lak čovek, posebno kada stvari ne idu. Mi smo tu da budemo uz njega, da mu pomognemo da se bolje oseća, nekad nije lako, komplikovano zna da bude. Baš nas je mučio, vadio nam je nokte, udarao, ne smem da vam otkrivam šta nam je sve radio“, rekao je kroz šalu Ivanišević.
Tokom Rolan Garosa Novak je bio nervozan kada neki udarac ne funkcioniše dobro, ali Ivanišević tvrdi da je sve išlo kako treba i da je problem bio samo to što srpski as nije mogao da bude zadovoljan jer je perfekcionista.
„Počeli smo novi sado-mazo trend. Krećemo u osam ujutru, radimo do šest popodne. On ustane i dođe i kaže da bekhend nije funkcionisao, iako je nama savršeno delovalo. Onda dođe i kaže da servis ne radi. On je genije i perfekcionista i takvim ljudima uvek nedostaje još nešto“, objasnio je Goran Ivanišević.
Novak i Goran sarađuju pune četiri godine, a sa Hrvatom je srpski as osvojio 32 titule od čega osam Grend slemova.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
SPORT
Novak posle pobede pitao za Jokića: „Pevaćemo „Bože pravde“, budiću se da ga gledam“
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
SPORT
Novak: Ne želim da kažem da sam najveći – to je nepoštovanje
Majami - Denver, Nikola Jokić, 4. utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
SPORT
Džoker o Džokeru: Majstor svog zanata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala