- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lider Severne Koreje izrazio podršku ruskom narodu i poželeo pobedu u specijalnoj operaciji

© Sputnik / Valeriй Melьnikov / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un u Vladivostoku
Ruski predsednik Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un u Vladivostoku - Sputnik Srbija, 1920, 12.06.2023
Pratite nas
Lider Severne Koreje Kim Džong Un čestitao je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu Dan Rusije, izrazio potpunu podršku i solidarnost sa ruskim narodom, poželeo mu prosperitet i pobedu, prenosi Centralna agencija Severne Koreje.
Kim Džong Un je u telegramu, u ime vlade Severne Koreje i celog severnokorejskog naroda naveo da istorija razvoja Rusije i njene kulture, na koje se može ponositi, imaju duboke korene. Dodao je da je Rusija prošla slavni put razvoja, demonstrirajući dostojanstvo i moć.
Prema rečima severnokorejskog lidera, sada se stoički i mudri narod Rusije, pod vođstvom Putina, bori protiv snaga koje pokušavaju da potkopaju suverenitet, bezbednost zemlje i narušavaju njen miran život.
„Pravda će pobediti i ruski narod će nastaviti da slavi, karakterističnu za njega, tradicionalnu istoriju pobeda“, rekao je Kim Džong Un.
Podvukao je da narod Severne Koreje podržava Rusiju koja pokušava da zaštiti suvereno pravo i interese svoje zemlje, zalažu se za međunarodnu pravdu i bore se protiv samovolje i proizvoljnosti imperialista.

„Korejsko-rusko prijateljstvo koje traje vekovima, odoleva svim istorijskim testovima, dragoceno je strateško sredstvo naših zemalja, a nepokolebljiva pozicija Severne Koreje je kontinuirani razvoj dobrosusedskih odnosa i saradnje u skladu sa zahtevima novog vremena“, piše u telegramu.

Kim Džong Un je podvukao da je spreman da i nadalje jača stratešku saradnju između dve zemlje u cilju zaštite globalnog sveta i bezbednosti. Ruskom predsedniku je poželeo zdravlje i uspeha u daljem radu, a ruskom narodu – procvat, razvoj i pobedu.
Ranije je ruski ambasador u Seulu izjavio da je i predsednik Južne Koreje Jun Sok-jol čestitao Putinu Dan Rusije.
Ruski predsednik Vladimir Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un u Vladivostoku - Sputnik Srbija, 1920, 09.05.2023
RUSIJA
Kim Džong Un: Uveren sam u pobedu Rusije u borbi za međunarodnu pravdu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala