- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola Grbić i vicešampioni sveta osetili moć „plave čete“

Mikasa
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
Pratite nas
Odbojkaši Srbije zabeležili su drugu pobedu u Ligi nacija, nakon što su sa maksimalnih 3:0 po setovima – 25:21, 25:19, 25:14 savladali vicešampione sveta Poljake, koje s klupe vodi legendarni Nikola Grbić.
„Plava četa“ fantastično je otvorila meč u gradu Nagoja u Japanu, gde su u prvom ciklusu Lige nacija ostvarili polovičan učinak 2-2. Izabranici Igora Kolakovića su ekspresno poveli 4:0, pa su stečenu prednost bez većih problema održavali i na kraju su dobili uvodni set rezultatom 25:21.
Poljaci, kao viceprvaci planete i prvoplasirana selekcija na FIVB rang listi, zaigrali su daleko bolje u nastavku i uspeli su da povedu 7:1 na početku drugog seta. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da stignu do izjednačenja, s obzirom na to da je Srbija, predvođena Luburićem i Kujundžićem uspela da reši u svoju korist i taj deo igre, ovoga puta rezultatom 25:19.
Psihološka prednost u potpunosti je bila na strani Orlova koji su dominirali u svim segmentima, pa su u trećem, ispostaviće se i poslednjem setu, demonstrirali silu protiv ekipe koju s klupe vodi legendarni jugoslovenski i srpski odbojkaš Nikola Grbić - 25.14.
Najefikasniji u taboru srpskog nacionalnog tima bio je Dražen Luburić sa 19 poena, pratio ga je Miran Kujundžić koji je imao samo jedan manje. S druge strane, bolji od ostalih bio je Karol Klos sa 10 poena.
Poljaci su pretrpeli prvi poraz u Ligi nacija, te imaju učinak 3-1, dok je Srbija na skoru 2-2.
Finalni turnir Lige nacija 2023. godine biće održan u Poljskoj od 19. do 23. jula. Sistemom takmičenja Lige nacija odlučeno je da svake nedelje takmičenja budu formirane dve grupe sa po osam reprezentacija i da svaki tim u roku od šest dana odigra četiri meča u toj jednoj sedmici. Planirano je da reprezentacije odigraju po 12 mečeva u rasponu od tri nedelje.
Nikola Jokić i Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
SPORT
Džokeri iz Srbije – još jedan korak za istoriju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala