- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novakova najveća zvezda je zasijala u gradu svetlosti – za večnost najavljenu u gradu večnosti

© AP Photo / Thibault CamusNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
Pratite nas
Nedeljama unazad, još od prvog turnira na šljaci Novak Đoković nije blistao na toj podlozi, ali čak i kada je ispao u četvrtfinalu turnira u Rimu poručio je sa osmehom na licu da ima šanse da osvoji Rolan Garos.
Na turnirima u Monte Karlu i Banjaluci zaustavljen je u trećem kolu iako se očekivalo da Novak Đoković podigne titule. Stigao je u Rim takođe kao veliki favorit, ali ispao je u četvrtfinalu i zabranio navijače zbog forme pred Rolan Garos.
Međutim, posle poraza od Holgera Runea, Novak je na konferenciji dobio pitanje da li ima samopouzdanja za Rolan Garos, a on je tada dao najkraći odgovor u karijeru.
„Da“, rekao je Novak, slegnuo ramenima i nasmejao se.
Nekoliko nedelja kasnije jasno je i zašto je srpski as na ovaj način odgovorio. Osvojio je Rolan Garos, na kom je bio prvi favorit uprkos tome što je delovalo da nije u sjanoj formi. Iz meča u meč igrao je sve bolje, a na kraju je dokazao da on uvek i samopouzdanja.
Srpski as postao je vlasnik 23 Grend slem trofeja i time nadmašio Rafaela Nadala koji je ostao na broju 22. Kako pitati tog čoveka da li veruje u sebe?
Povreda lakta otežala je Novakovo učešće u Monte Karlu gde ga je eliminisao Lorenco Museti,a onda su vremenski uslovi u Banjaluci koji su prvih par dana bili loši smetali srpskom asu koji je želeo da igra uprkos povredi sa kojom je došao.
Kada je stigao u Rim, nije želeo puno da govori o laktu. Delovalo je da se oporavlja, ali i dalje nije to bio Đoković koga znamo. Međutim, neki su zaboravili da Novak može da povredi bilo koji deo tela, ali da je njegova glava uvek pripremljena n sto odsto kakva god ga neprijatnost zadesila.
Slučajnosti nema. Novak nije slučajno u Rimu rekao da ima samopouzdanje za parisku šljaku, jer je znao ga šta god ga boli nijedna ta bol nije veća od želje i volje za 23. Grend slem trofejem.
Novak nije slučajno to „Da“ izgovorio u „večnom gradu“. Upravo se u Rimu spremao da napiše večnost u gradu obojenom svetlošću.
Slučajnosti nema. Nije slučajno Novak rekao samo jednu reč odgovarajući na pitanje, jer je to Novak. Da li ste ikada čuli da je uzdizao sebe na neprimeren način. Da je rekao koju reč više oni koji ga ne poštuju jedva bi dočekali tako nešto da osuju paljbu i pitaju kako može da priča o samopouzdanju, a ispao je u četvrtfinalu kao prvi favorit.
Zato je jedno „Da“ u jednom Rimu bilo dovoljno da najavi svetlost u Parizu, koji je 11. juna bio obasjan titulom Novaka Đokovića.
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
SPORT
Đoković: I ja sam sumnjao...
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
SPORT
Novaka slomile emocije – od slavlja sa porodicom do suza pod peškirom /foto, video/
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
SPORT
Novakova režija – sve u simbolima Srbije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala