- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kovid bolnica u Batajnici otpustila poslednjeg pacijenta

© Sputnik / Rajko MartinovićKovid bolnica u Batajnici
Kovid bolnica u Batajnici - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2023
Pratite nas
Kovid bolnica u Batajnici, otvorena tokom jednog od najjačih talasa epidemije virusa korona otpustila je i poslednjeg pacijenta.
Direktorka te bolnice Tatjana Adžić Vukičević kaže da još nema tačna saznanja šta će biti sa kovid bolnicama u Batajnici, Novom Sadu i Kruševcu.
„Prva namera bila je da se od naše kovid bolnice napravi jedan palijativni centar, jer smo, nažalost, jedina zemlja u regionu koja nema palijativni centar koji se ne bi odnosio samo na onkološke bolesnike u završnim stadijumima života, već za sve druge neurološke, kardiološke, ortopedske, kardiovaskularne, terminalne faze različitih bolesti“, kaže Adžić Vukičevićeva.
Bolnica, navodi, raspolaže velikim kapacitetima, nalazi se na prostoru od preko 14.000 kvadrata, sačinjena je od tri objekta, ima dosta dijagnostičke opreme, nalazi se nadomak auto-puta, ima 700 parking mesta, lako može da se preimenuje za bilo koju drugu namenu.
„Ja sam često rada da kažem da bih volela da nekada u toj bolnici bude porodilište, i starački ili studentski dom“, kaže direktorka bolnice.
Za 908 dana rada kroz tu bolnicu prošlo je 24.000 pacijenata.
„Oko 15.000 je otišlo svojim kućama, a oko 2.500 je premešteno u druge zdravstvene ustanove. Najmlađi pacijent je imao 19 godina, a najstariji 101 godinu. Imali smo trudnice sa jako teškim kliničkim slikama koje su zdrave otišle svojim kućama“, navela je ona za RTS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala