- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Poznate cijene ljetovanja na Crnogorskom primorju: Krevet u špicu sezone u Budvi od 12 do 20 eura

© Sputnik / Marijana KolakovićPlaža Mogren u Budvi
Plaža Mogren u Budvi - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2023
Pratite nas
Predstavnica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja Branka Džoganović kaže za Sputnjik da se njihove procjene ne uklapaju u spektakularne najave da bi Crna Gora od turističke sezone mogla zaraditi 1,3 milijarde eura, što je nedavno izjavio ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore Goran Đurović.
„Prosječna popunjenost u privatnom smještaju u junu je 10 odsto, potvrđene rezervacije za jul/avgust su na 50 odsto, u odnosu na prošlu godinu,a za septembar deset odsto. Cijene su na nivou prošlogodišnjih ili povećane, ali ne više od 10 odsto“, kaže Džoganovićeva.
Naša sagovornica ističe da ministar Đurović u projekcijama finansijskih efekata turističke sezone nije pominjao privatni smještaj, već vjeruje da je te zaključke donio na osnovu nekih drugih inputa.
Džoganovićeva za Sputnjik ističe da će krevet u privatnom smještaju do špica sezone u Budvi koštati od 10 do 12 eura, u zavisisnosti od lokacije i kategorije, a od 15. jula do 20. avgusta od 12 do 20 eura. Vjeruje da će u špicu sezone popunjenost i privatnog smještaja biti skoro sto odsto, ali upozorava da predsezona nije baš toliko dobra za izdavače privatnog smještaja.
„Tražiće se krevet više u špicu sezone kao svake godine, ali je problem što nije ništa urađeno u da budemo puni i sad. Nismo radili na integrisanju kapaciteta niti na standardizaciji ponude, a i hoteli su počeli predsezonu sa izuzetno povoljnim ponudama, pa su tako uzeli goste privatnom smještaju“, kaže Džoganović za Sputnjik.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala