Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

„Pristrasni su, dolaze sa zahtevima Beograda“: Kurti se požalio na Eskobara i Lajčaka

© AP Photo / Visar KryeziuAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti požalio se na, kako je naveo, pristrasnost zapadnih izaslanika u dijalogu Beograda i Prištine, tvrdeći da izaslanici SAD i EU — Gabrijel Eskobar i Miroslav Lajčak — „dolaze sa zahtevima druge strane“, misleći na Beograd.
„Dolaze nam sa zahtevima. Sa zahtevima druge strane“, izjavio je Kurti.
On je to rekao u intervjuu za AP koji je objavljen dan pre nego što bi Eskobar i Lajčak trebalo da izveste svoje nadređene o efektima razgovora koje su imali u Prištini i Beogradu.
Kurti, takođe, ostaje pri stavu da se prisustvo specijalnih policijskih snaga ne može smanjiti sve dok „kriminalne srpske bande ili ne napuste zemlju ili ne budu uhapšene“, dodajući da će mira na Kosovu biti, ako ne bude „naređenja za nasilje iz Beograda“.
Podsetimo, Eskobar je u sredu najavio da će danas podneti izveštaj Beloj kući nakon posete Beogradu i Prištini.
„Bela kuća od mene traži da u petak dam najnovije informacije o tome šta se dešava, a i on (Lajčak) mora da izvesti Žozepa Borelja šta se dešava. Ali, to je naredni korak za mene, nije krajnji rok. Na osnovu narednog izveštaja, donećemo neke odluke o budućnosti, ali nije nikakav krajnji rok ni za koga“, rekao je tada Eskobar.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala