- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Džokerov „iks faktor“

© AP Photo / Mark J. TerrillKristijan Braun
Kristijan Braun - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
Pratite nas
Nikola Jokić je glavni Džoker u špilu karata Denvera, a Nagetsi su u trećoj utakmici protiv Majamija imali i jedan iks faktor u vidu mladog i borbenog Kristijana Brauna. On je odigrao jednu od ključnih uloga u trijumfu Denvera i pokazao je da na njega može ozbiljno da se računa. Pokazao je koliko borbenost može da donese.
Talentovani ruki ostvario je ogroman uticaj na igru u drugom poluvremenu, pružajući Nagetsima ogroman zamajac tokom meča kroz igru na oba kraja terena, ne samo u napadu. Ovaj dvadesetdvogodišnjak postigao je 11 od svojih 15 poena u drugih 24 minuta utakmice.
„Rekao sam mu 'Ti si nam doneo pobedu'“, izjavio je Jokić posle utakmice.
Potom je i pohvalio pobednički mentalitet momka koji je sa Kanzasom 2022. godine bio prvak NCAA lige.

„On je pobednik i on nam je doneo pobedu energijom, fokusom i mentalitetom. Čak i kada napravi grešku, to je agresivna greška, tako da ne možete biti ljuti na njega. On nam je doneo pobedu i bio je zaista sjajan“, rekao je Jokić, reklo bi se vrlo kolegijalno. Pa i pedagoški.

Sam Braun je istakao da oseća podršku od ekipe.
Ti momci mi veruju, tako da ne mogu zapravo da promašim ako izađem tamo i igram jako", izjavio je Braun o poverenju koje dobija od svojih saigrača.
Ova treća pobeda Nagetsa je pokazala da (konačno) imaju dovoljnu dubinu i širinu u timu, uz poredak koji naravno predvode Jokić i Mari. Braun je bio taj koji je iskoristio priliku da se istakne i pokaže sposobnosti u ovoj utakmici. Njegova mladost i glad za uspehom su se videli kroz igru i doprineli su u velikoj meri timskom uspehu.
Sada je na Majami Hitu da pronađe način da se oporavi i odgovori u sledećoj utakmici. Ali ne smeju potceniti mladog i borbenog Brauna, jer je on pokazao da može biti veliki igrač koji može doneti pobede svom timu čak i u finalu NBA lige, što nije jednostavno ni za koga, posebno za početnika.
Ipak, njegova energija, agresivnost i mladost su osvežavajući dodatak Nagetsima, dašak vetra koji je nedostajao. I koji je svakako potreban i u narednim utakmicama.
Nagetsi trenutno vode sa 2-1 u ovoj seriji na četiri pobede, a četvrta utakmica će se odigrati u petak.
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
„Idemo“ Džokeri
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala