- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Kralj kriptovaluta“ posle hapšenja u Crnoj Gori prebacio milione preko lažne kompanije

© Foto : Twitter/Isabel Hunter/PrintscreenPrivođenje Do Kvona, osumnjičenog za kriptoprevaru tešku desetine milijardi dolara, u crnogorski sud
Privođenje Do Kvona, osumnjičenog za kriptoprevaru tešku desetine milijardi dolara, u crnogorski sud - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
Pratite nas
Južnokorejski tužioci tvrde da je Do Kvon nakon hapšenja u Crnoj Gori prebacio kriptovalute vredne 29 miliona evra preko lažne kompanije.
Dan Seong-hana, direktor kancelarije tužioca južnog okruga u Seulu, juče je rekao da su suosnivač kompanije „Terra“ Do Kvon ili njegova filijala preneli vrednu kripto-imovinu, izveštava portal Koingejp, prenosi RTCG.
Piše i da korejski tužioci takođe pokušavaju da utvrde gde je završila transakcija kripto sredstava povezanih sa Luna Foundation Guard (LFG).
Seong-han je rekao i da su istrage otkrile kako Do Kvon i njegove filijale još uvek drže preko 13 miliona dolara u švajcarskoj banci Signum Bank AG. Tužioci su u Južnoj Koreji podigli optužnice protiv deset ljudi, uključujući suosnivača „Terre“ Danijela Šina, na osnovu istrage o „Terri“.
Crnogorski tužioci ponovo su uložili žalbu na odluku suda o puštanju Do Kvona na slobodu, u predmetu falsifikovanja pasoša. Odluku o žalbi doneće Viši sud.
Portal Koingejp podseća da je u fokusu javnosti poslednjih dana pismo u kojem Do Kvon navodno saopštava detalje o povezanosti sa liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem.
Korejski državljani se u Crnoj Gori terete da su izvršili krivično delo falsifikovanje isprave, za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju od tri meseca do pet godina.
Južnokorejski tužilac, koji vodi istragu o propalom kripto projektu Terra-Luna, saopštio je da osnivač te kompanije Do Kvon treba da bude izručen Seulu radi suđenja. Južna Koreja i SAD su zatražile njegovo izručenje kako bi se suočio sa optužbama u vezi s kolapsom njegove kripto-imperije, vredne 40 milijardi dolara.
Sedištnj Pokreta Evropa sad - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
REGION
Afera Do Kvon potresa Crnu Goru pred izbore: Drma li se Evropa sad
Do Kvon, južnokorejski kriptomilijarder - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
REGION
Pročitano pismo Do Kvona, Abazović tvrdi da nije ugrožena nacionalna bezbednost
 Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
REGION
Milojko Spajić se ponovo oglasio o aferi Do Kvon
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala