- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pariz čekao predaju – očajni Alkaras šampionski poručio: „Huanki, prerano je“ /video/

© AP Photo / Jean-Francois BadiasKarlos Alkaras
Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
Pratite nas
Uprkos tome što je Novak Đoković pobedio Karlosa Allkarasa, mladi Španac zaslužio je veliko poštovanje zbog odluke da povređen nastavi meč, iako je u jednom trenutku delovalo da jedva stoji na nogama. Koliko je veliki šampion Alkaras je pokazao kada se obratio svom treneru tokom medicinskog tajm-auta.
Prilikom drugog gema trećeg seta kada je borba Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa tek trebalo da se rasplamsa, španski teniser doživeo je povredu noge zbog koje je morao da sedne na klupu.
Nije mogao da traži tajm-aut, odnosno u tom slučaju je morao da prhvati da se gem dodeli protivniku, ali s obzirom na velike bolove Karlos je to odlučio. Posle dva gema u koji ma je jedva stajao na nogama, Alkaras je ponovo pozvao lekara, a potom se obratio svojoj loži.
„Znam Huanki, prerano je za predaju“, rekao je 20-godišnjak iz Mursije koji je po svaku cenu želeo da se vrati na parisku šljaku uprkos tome što nije mogao da se kreće kako je želeo.
Do kraja seta Karlos je Novaku lako prepuštao poene, a onda su u četvrtom setu bolovi prestali, međutim bila je nemoguća misija povratiti ritam sa početka meča, zbog čega je razočarani i nervozni Karlos sve više srljao.
Jasno je i Đokoviću da je pred Alkarasom velika karijera i isto tako mu je jasno da je ovaj meč mogao da ode u potpuno drugačijem smeru, a mladi Španac će žaliti zbog propuštene šanse da pruži najbolji tenis protiv srpskog asa.
Međutim, posle ovog meča biće zapamćeno to da je Alkaras zaista veliki heroj i da je želeo da se bori do poslednjem atoma snage, pa makar samo stajao i vraćao udarce sa osnovne linije.
Novak Đoković Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
SPORT
Prvo o protivniku, a onda i o sebi – ponosni Novak otkrio šta je poručio mladom Karlosu
Novak Đoković Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
SPORT
Đoković je u finalu Rolan Garosa – povreda Alkarasa sprečila veći spektakl!
Novak Đoković i Karlos Alkaras - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
SPORT
Čudna situacija u Parizu – Novak napravio brejk bez borbe
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala