- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bespilotna letelica pala u stambenoj četvrti ruskog grada Voronježa / foto, video /

© Sputnik / Kseniя Mihaйlova / Uđi u bazu fotografijaStambena zgrada u Voronježu na koju je pao dron
Stambena zgrada u Voronježu na koju je pao dron - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2023
Pratite nas
Bespilotna letelica pala je u stambenoj četvrti Voronježa, specijalne službe su na terenu, napisao je na Telegramu gubernator tog regiona Aleksandar Gusec.
Na fotografijama, objavljenim na društvenim mrežama, vidi se da je neznatno oštećena jedna višespratnica.
„Prema prvim podacima, u Ulici Belinskog u Voronježu pala je bespilotna letelica. Specijalne službe rade na licu mesta. Detalji će biti saopšteni kasnije. Situacija je pod kontrolom“, napisao je Gusev.
Stambane zgrada u koju je udarila bespilotna letelica oštećena je između prvog i drugog sprata, a oštećeno je i nekoliko stanova. Troje ljudi je zadobilo posekotine od stakla, niko od žitelja zgrade nije hospitalizovan, saopštile su nadležne službe.
Gubernator Voronješke oblasti je naveo da je naložio da se u tom gradu uvede vanredno stanje radi što bržeg otklanjanja posledica.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da kijevski režim nastavlja da napada civilne objekte, a da će Rusija nastaviti specijalnu vojnu operaciju.
„Znamo za napad, vidimo saopštenja da je dron oboren. Verovatno je u stambenu zgradu udarila već oborena bespilotna letelica. Detalji se utvrđuju, na terenu su specijalne službe koje se time bave“, rekao je Peskov novinarima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala