- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Patrušev: Amerika i Velika Britanija zainteresovane za nastavak sukoba u Ukrajini

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaSekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države i Velika Britanija su zainteresovane za nastavak konflikta u Ukrajini, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

„Ukrajinski narod nije zainteresovan za nastavak konflikta, takođe nije zainteresovan ni ruski narod. Narodi koji žive na teritoriji ODKB takođe nisu zainteresovani. Međutim, iz nekog razloga konflikt je počeo i traje“, rekao je on.

Istakao je da je Kijev bio spreman da potpiše mirovni sporazum, slao je Moskvi pisane predloge, ali je onda otkazao usled američkog pritiska.

„Čak i sami rukovodioci u Ukrajine bili su spremni da potpišu. Međutim, ujutro su nam, tokom pregovora, dali predlog u pisanom vidu, a uveče rekli da su od toga odustali. To se dogodilo, jer su SAD vršile pritisak na njih i rekle im da ne pregovaraju“, objasnio je Patrušev.

SAD žele svetsku dominaciju: Cilj - Kina

Sjedinjene Američke Države bi želele da dominiraju u svetu, da se odvoje od Rusije, a zatim i od Kine, ali se to nikada neće dogoditi, rekao je sekretar Saveta bezbednosti Rusije. Konačan cilj SAD nije Rusija, koju Amerikanci žele da oslabe i unište, već Kina.
„Vašington vrši neverovatan pritisak na sve zemlje postsovjetskog prostranstva. Glavni cilj je rušenje konstruktivnih odnosa zemalja bivšeg SSSR-a, kao i obeshrabrivanje integracionih procesa u okviru Zajednice nezavisnih država, Evroazijskog ekonomskog saveza i Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti“, dodao je Patrušev.
Zaključio je da Anglosaksonci, kako bi ostvarili svoje planove putem ucena, prevara i pretnji, pokušavaju da uvuku u svoj krug maksimalan broj država i ne planiraju da uzmu u obzir njihove interese.
Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev učestvovao je na sastanku Saveta bezbednosti zemalja ODKB u Minsku na kome je prisustvovao i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.
Policajci sa maskama na Crvenom trgu u Moskvi.  - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Patrušev: Ruski i ukrajinski narod ne vode nikakav rat, na delu je otvorena agresija Amerike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala