- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milatović upozorava: Zloupotreba institucija u kampanji ozbiljan rizik

© Foto : Ustupljeno Bobanu NovovićuPredsednik Crne Gore, Jakov Milatović
Predsednik Crne Gore, Jakov Milatović - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
Pratite nas
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je sve političke aktere da ulože dodatni napor u cilju mirnog završetka izbornog procesa.
„Promjene koje su se desile u Crnoj Gori imaju za cilj vraćanje povjerenja građana u institucije, posebno u izborni i pravosudni sistem, i na tom putu, svaka zloupotreba institucija u izbornoj kampanji predstavlja ozbiljan rizik da se ponište postignuti rezultati“, poručio je predsjednik države.
Milatović je na Tviteru napisao da se pravda može postići jedino kroz nezavisno djelovanje pravosuđa.
„Pozivam sve političke aktere da ulože dodatni napor u cilju mirnog završetka izbornog procesa. Očekujem da nadležne institucije rade nepristrasno, doprinoseći stabilnosti zemlje i očuvanju pravnog poretka“, napisao je Milatović.
Milatović se na Tviteru oglasio nakon optužbi koje su prethodnih dana saopštili čelnici Vlade, a na osnovu pisma koje je premijeru Dritanu Abazoviću uputio uhapšeni „kralj kriptovaluta“ Do Kvon, a u kojem iznosi optužbe na račun lidera Evrope sad Milojka Spajića.
Sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost održana je juče. Članovi Vijeća poručili su da od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) očekuju da razjasni u kakvom su poslovnom odnosu bili lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić i uhapšeni „kralj kriptovaluta“ Do Kvon.
Iz PES-a poručuju da je afera naručena iz Vlade, te da su pismo Do Kvona Abazoviću pisali advokat Branko Anđelić i inspektor u Agenciji za nacionalnu bezbjednost Artan Kurti, po instrukcijama premijera Dritana Abazovića.
Sedištnj Pokreta Evropa sad - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
REGION
Afera Do Kvon potresa Crnu Goru pred izbore: Drma li se Evropa sad
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala