- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Eksplozija cevovoda sa amonijakom komplikuje prehrambeni sporazum

CC BY-SA 2.5 / Wikipedia/Anton Obolenskiй / Cevovod za amonijak "Toljati-Odesa"
Cevovod za amonijak Toljati-Odesa - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
Pratite nas
Eksplozija na cevovodu za amonijak „Toljati-Odesa“ postala je još jedan trenutak koji umnogome komplikuje situaciju sa produženjem prehrambenog sporazuma, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„To može imati samo negativne posledice. Ne znamo kakva su tamo razaranja, ne znamo šta će ukrajinska strana da uradi sa tim krakom. Ali znate da je ova tema bila sastavni deo te polovine sporazuma koji se ticao nas. Stoga je to još jedan momenat koji komplikuje situaciju u smislu produžavanja sporazuma“, rekao je Peskov novinarima, odgovarajući na pitanje kako će eksplozija na cevovodu uticati na dalju sudbinu prehrambenog sporazuma.
Peskov je dodao i da predsednik Rusije Vladimir Putin drži pod kontrolom situaciju u Hersonskoj oblasti nakon diverhzije na Kahovskoj hidroelektrani.
„Juče je naložio Ministarstvu za vanredne situacije da pojača svoje prisustvo tamo i pruži pomoć ljudima i da se aktivno uključi u rad na otklanjanju posledica ove katastrofe“, dodao je portparol.
Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je ukrajinska diverzantska grupa digla u vazduh cevovod za amonijak „Toljati-Odesa“ u Harkovskoj oblasti.
Tokom noći između ponedeljka i utorka, granatiranje koje je izvela ukrajinska vojska prouzrokovalo je rušenje gornjeg dela Kahovske hidroelektrane. Napad je, prema pretpostavkama izveden iz višecevnih raketnih sistema „oljha“. Prema rečima načelnika administracije Novokahovskog gradskog okruga Vladimira Leontjeva, uništeni su ventili na brani, dok sama brana nije oštećena.
 - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
RUSIJA
Sve na jednom mestu o Kahovskoj elektrani i rizicima koji prete u narednim danima /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala