- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Obradovićev kum ponovo u elementu – stradala je tabla, sad je fokus na laptopu

© Foto: Skrinšoot/TviterDimitris Itudis
Dimitris Itudis - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
Pratite nas
Košarkaši Anadolu Efesa savladali su Fenerbahče sa 97:91 u trećem meču polufinala plej-ofa turskog šampionata i poveli sa 2:1 u seriji, pa im još samo pobeda nedostaje za plasman u finale. Naravno, opet je bilo problema po završetku utakmice.
Luda polufinalna serija između Anadolu Efesa i Fenerbahčea dobila je novi tok pošto je trener poraženog tima Dimitris Itudis (nakon što je polomio tablu u prošlom meču) doneo laptop na intervju posle utakmice kako bi ukazao na sve greške sudija na štetu njegovog tima.
Grk je bio besan zbog odluka arbitara, dok je Fenerbahče nešto kasnije izdao i saopštenje u kome je zatražio od Košarkaškog saveza Turske objašnjenje zašto su izabrani arbitri na koje su iz kluba ukazivali da ne treba da sude ovaj meč.
„U odlučujućem meču toliko dobrih timova, da jedna ekipa izvede čak 32 slobodna bacanja, a druga samo deset, to otvara mnoga pitanja i dileme“, ocenio je Itudis.
Potom je kum Željka Obradovića išao stavku po stavku i pokazaivao novinarima na laptopu snimke sa greškama na račun njegovog tima.
Ovaj potez kolege iskreno je zabavio i trenera Efesa Ergina Atamana.
„Izvinjavam se što sam došao bez laptopa, nisam se priremio“, sarkastično je Turčin otvorio konferenciju za medije.
„Naravno da je atmosfera napeta, to je normalno. Ali ovo večeras je polovina od onoga što smo mi preživeli na njihovom parketu. Postoje sudijske greške na obe strane, ali u svakoj varijanti naš protivnik uvek bolje prođe“, smatra Ataman.
Podsetimo, u prvoj utakmici serije, Efes je poražen sa 42 poena razlike, da bi u drugoj došao do „brejka“ trojkom Vila Klajburna u poslednjoj sekundi, kada je Itudis polomio trenersku tablu od besa.
Vil Klajburn, Efes - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
SPORT
Željkov kum slomio tablu, sudije izbacivale iz hale – Efes do brejka trojkom za infarkt /video/
Što se tiče treće utakmice, odlučujuća je bila poslednja deonica koju je Efes dobio sa 26:13, a u poslednjih deset minuta Vasilije Micić je postigao 12 od ukupno 25 poena, uz tri skoka i šest asistencija.
Gosti su četvrtoj četvrtini imali osam poena prednosti (86:78) i bili na dobrom putu da vrate prednost domaćeg terena, međutim, Efes je serijom od 11:0 preokrenuo na 89:86 i u uzbudljivoj završnici sačuvao vođstvo.
Pored Micića u domaćoj ekipi istakli su se Elajdža Brajant sa 21, Klajburn sa 20 i Tibor Plajs sa 17 poena.
Kod Fenera, najefikasniji je bio Skoti Vilbekin sa 23 poena, Najdžel Hejs je dodao 21, a Melih Mahmutoglu i Dešon Pjer po 12. Marko Gudurić se za 17 minuta nije upisao u strelce, a imao je šest asistencija.
Sledeći, četvrti meč u seriji igra se u petak od 19 časova, domaćin je opet Efes.
Nikola Jokić, Majami - Denver, treća utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Nikola odgovorio koliko mu znači novi rekord i mesto u istoriji – „Da budem iskren...“
Nikola Jokić, Majami - Denver, treća utakmica - Sputnik Srbija, 1920, 08.06.2023
SPORT
Niko nikad kao Jokić – novi rekord moćnog Nikole za istoriju i vođstvo Denvera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala