- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Uložena žalba na rešenje o jemstvu za Do Kvona i Čand Juna

© Foto : Twitter/Isabel Hunter/PrintscreenPrivođenje Do Kvona, osumnjičenog za kriptoprevaru tešku desetine milijardi dolara, u crnogorski sud
Privođenje Do Kvona, osumnjičenog za kriptoprevaru tešku desetine milijardi dolara, u crnogorski sud - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
Pratite nas
Podgoričko Osnovno državno tužilaštvo uložilo je žalbu na rešenje Osnovnog suda, kojim je prihvaćeno jemstvo za južnokorejske državljane Do Kvona (32) i Hon Čand Juna (37), koji su hrajem marta uhapšeni na podgoričkom aerodromu zbog falsifikovanih dokumenata.
Iz Osnovnog suda je saopšteno da „izjavljena žalba odlaže izvršenje rešenja o jemstvu, pa će okrivljeni boraviti u pritvoru sve do okončanja postupka po žalbi i eventualne pravosnažnosti rešenja kojim se jemstvo prihvata“.
Podgorički sud je sredinom maja prihvatio ponudu Kvona i Čand Juna da uplate jemstvo od po 400.000 evra da bi se branili sa slobode. Okrivljenima je, kako je tada saopšteno, određena i mera nadzora - zabrana napuštanja stana.
Za krivično delo koje im se stavlja na teret predviđena je kazna zatvora u trajanju od tri meseca do pet godina.
Portal RTCG podseća da izručenje Do Kvona traže i Južna Koreja i SAD kako bi se suočilo sa optužbama u vezi s kolapsom njegove kripto imperije, vredne 40 milijardi dolara.
Negirajući optužbe Do Kvon tvrdi da su napravljene greške u kripto projektu Tera-Luna kojim upravlja njegova kompanija Teraform Labs.
Privođenje Do Kvona, osumnjičenog za kriptoprevaru tešku desetine milijardi dolara, u crnogorski sud - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
REGION
„Slučaj Do Kvon“: Abazović zakazao sednicu Veća za nacionalnu bezbednost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala