- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu u kontroli realizacije državne porudžbine naoružanja, PVO sistemi traženi i efikasni /video/

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu proverio je kako se odvija ispunjavanje državne porudžbine u jednom od preduzeća „Almaz-Anteja“ i izvršio inspekciju pogona za proizvodnju raketa za PVO sisteme, saopštio je vojni resor.
„Generalni direktor preduzeća izvestio je ministra odbrane Rusije o tekućim programima proširenja proizvodnih kapaciteta za snabdevanje ruske vojske savremenim sistemima protivvazdušne odbrane. Prema njegovim rečima, ‘formiranje novih proizvodnih kapaciteta udvostručiće kapacitete kompanije’“, navodi se u saopštenju.
Ministarstvo navodi da je Šojgu „ukazao na neophodnost skraćenja rokova puštanja u rad novih proizvodnih kapaciteta koncerna na račun sinhronizacije radova na montaži opreme i puštanja u rad“.
Direktor koncerna za vazdušno-kosmičku odbranu „Almaz-Antej“ Jan Novikov rekao je ruskom ministru odbrane „da je korporacija 2023. godine značajno povećala proizvodnju celog asortimana proizvoda u okviru državnih porudžbina“.
Novikov je naglasio da preduzeće isporučuje proizvode i pre roka.

„Sistemi protivvazdušne odbrane, uključujući S-300 „favorit“, S-400 „trijumf“, S-350 „vitez“ pokazuju visok stepen efikasnosti prilikom uništavanja vazdušnih neprijateljskih meta“, naglašava se u saopštenju Ministarstva.

Prema saopštenju, Šojgu je istakao da je asortiman koji proizvodi „Almaz-Antej“ tražen i da demonstrira visoku efikasnost u zoni specijalne vojne operacije.
Ruska vojska u zoni specijalne vojne operacije SVO - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Šojgu izvršio proveru oružja i tehnike koje se šalje u zonu specijalne vojne operacije /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala