- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sramotno saopštenje kao poslednji čin nepoštovanja legende – i sve u režiji neznalice iz Amerike

© AFP 2023 / ISABELLA BONOTTOGeri Kardinale i Paolo Maldini
Geri Kardinale i Paolo Maldini - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
Pratite nas
Tri rečenice informativnog karaktera – na taj način se uprava FK Milan oprostila od svoje legende Paola Maldinija koji je iznenađujuće i bez ikakve najave smenjen sa pozicije sportskog direktora.
Navijači i komentatori na društvenim mrežama su ostali u šoku zbog načina na koji se klub veličine Milana oprostio od čoveka koji je na stadionu San Siro čak 31 godinu kao član mlađih kategorija i prvog tima.
„Apsolutno odvratno... Mislim da je on osvojio više trofeja u klubu od broja reči koje su upotrebljene u saopštenju“, glasili su pojedini komentari.
Čak su i navijači rivalskog Intera ostali u šoku.
„Kao navijač Intera kažem da je na sramotan način Maldini ispraćen, uzimajući u obzir šta je sve uradio za klub. Legende treba poštovati“, navedeno je.
Ipak, tako nije smatrao predsednik kluba Geri Kardinale, Amerikanac koji je u fudbalu svega godinu dana, a dotle je stigao kao prvi čovek fonda Red Bird koji je Milan otkupio takođe od Amerikanaca.
Uspeo je Milan da postane šampion Italije već u prvoj godini, zahvaljujući pre svih igračima, treneru Stefanu Pioliju, ali posebno Maldiniju i njegovom saradniku Rikiju Masari koji su uspeli da vrate pobednički mentalitet u donedavno posrnulog giganta.
Ipak, obojica sada napuštaju klub posle sukoba sa Amerikancem, navodni razlog je nesaglasje oko pravca u kom klub treba da nastavi, a sasvim je sigurno da se radi o škrtosti gazde koji ne želi da uloži novac, što je bio problem i prethodne sezone, ali i ranijih.
Podsetimo, američki vlasnici su za četiri godine i osam prelaznih rokova izdvojili oko 270 miliona evra za transfere igrača, dok je, primera radi, Čelsi, koji takođe vodi njihov zemljak, za jednu sezonu potrošio 630 miliona.
Titula u Seriji A i ovosezonski plasman u polufinale Lige šampiona su bili razlog zbog čega je Maldini tražio povećanje budžeta, ali od Amerikanaca to nije dobio, a samim tim je raslo i nezadovoljstvo kod igrača koji su želeli da naplate svoje dobre igre – ili da odu iz kluba.
Upravo je to Amerikancima smetalo, Maldinijeva reč se u Milanu sluša i razume, a takav im ne treba, a kap je prelila čašu kada se Italijan oglušio o ideju gazde da sve finansije ostanu na aktuelnom nivou, što jednostavno nije moguće.
Zbog svega, brojni igrači Milana razmišljaju o napuštanju kluba, a prekinuti su i pregovori sa pojedinim fudbalerima koji su baš zbog Maldinija želeli da obuku dres rosonera i klub je praktično pred kolapsom – dok Amerikanac koji je pre dolaska na predsedničku funkciju odgledao slovima i brojevima tri utakmice Milana, veruje da zna da može bolje od legende kakva je Maldini...
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala