- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ako sve opet bude kako ne treba – Jokić ima keca u neočekivanom rukavu /video/

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić, Denver - Majami, prva utakmica finala
Nikola Jokić, Denver - Majami, prva utakmica finala - Sputnik Srbija, 1920, 07.06.2023
Pratite nas
Nikola Jokić pred treću utakmicu finalne serije NBA lige protiv Majamija ima ogroman zadatak pred sobom, a možda je sve najavio i načinom pripreme za drugi meč koji je njegova ekipa Denvera izgubila na svom terenu.
Jokić je uradio sve što je do njega, ubacio je 41 poen sa 16 ubačenih šuteva, imao je 11 skokova i četiri asistencije.
Deluje da je broj uspešnih dodavanja za saigrače mali u odnosu Jokićeve standarde, ali je jasno da nije mogao više, zbog načina igre rivala.
Kako je konstatovao trener Golden Stejta Stiv Ker, Majami je svojom odbranom učinio da Jokić bude samo poenter, odsecajući njegove saigrače sa linija dodavanja čime je igra Denvera bila praktično onemogućena.
U takvim okolnostima Jokić nije mogao više da doprinese igri ostatka tima, a ako se to desi i u trećoj utakmici možda će mu biti potrebna i još jedna šuterska ruka.
Nameru da bude opasan na sve moguće načine po rivala Jokić je pokazao na zagrevanju pred drugu utakmicu, šutirajući levom rukom.
Nije iznenađenje da Jokić često "izmišlja" načine za šutiranje i postizanje poena, a ukoliko njegovi saigrači u trećem meču, koji je na programu u noći između srede i četvrtka, ne uspeju da se dovoljno dobro kreću na terenu kako bi dobijali dodavanja od srpskog centra, njemu će zaista biti neophodna i leva ruka za šutiranje da bi sam doveo svoj tim do pobede.
Podsetimo, Denver je u prvoj utakmici ostvario pobedu, Jokić je imao 27 poena uz 14 asistencija, ali je Majami u narednom duelu došao do izjednačenja u seriji sprečavajući Jokića da razigrava saigrače.
Ukoliko se to opet dogodi, Denver bi mogao da se nađe u velikom problemu.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik Sporta
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala