- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Posle Jokića – raspad sistema

© AP Photo / David ZalubowskiNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
Pratite nas
Sve je do plej-ofa stvari u Finiksu su izgledale idilično, a onda su se pojavili Denver i Nikola Jokić i posle rutinskog trijumfa u seriji (4:2) poslali Sanse bukvalno na fabrička podešavanja.
Najpre je ceh platio trener Monti Vilijams koji je smenjen. Umesto njega angažovan je Frenk Fogel, ali je jasno da će i skupoceni igrački kadar tima iz Arizone pretrpeti značajne izmene tokom leta.
Centar Diandre Ajton mogao bi da bude trejdovan među prvima, dok bi iskusni Kris Pol zaržao mesto u timu, prema tvrdnjama NBA insajdera Tima Mekmena.
Iako su Ajton i trener Vilijams imali nesuglasice, odlazak bivšeg šefa stručnog štaba neće biti jedina velika promena u redovima Sansa ovog leta, smatra izvor.

„Bilo je sukoba između Ajtona i Montija Vilijamsa. Da li sam siguran da odlazak Vilijamsa znači i ostanak Ajtona u Finiksu? Ne. Poprilično sam siguran da će Diandre Ajton biti trejdovan ovog leta“, rekao je Mekmen.

Potencijalan razlaz na relaciji Ajton - Finiks Sansi već neko vreme se kuva.
Visoki košarkaš je prošle godine prihvatio ponudu Indijane, ali je Finiks izjednačio ponudu i zadržao ga. Sada, kada Sansi moraju da oslobode mesta u rosteru posle dovođenja Kevina Durenta tokom minule sezone, možda je pravo vreme za rastanak.
Kris Pol, s druge strane, i dalje se visoko kotira u taboru Sansa, iako je dospeo u određene godine i deo serije sa Denverom propustio zbog povrede.
„Sansi tek moraju da donesu odluku o Krisu Polu. Mislim da će on i sledeće sezone nositi dres Finiksa, ali u klubu moraju da razmotre kakav im je potencijal. Pol je, očigledno, dobar igrač, ali u 38. godini života i ako mogu da ga trejduju za nekoliko kvalitetnih igrača, mislim da bi u Finiksu ozbiljno razmotrili tu opciju “, zaključio je Mekmen.
U svakom slučaju, u Finiksu ništa nije kao što je bilo, a sve to je zasluga i dominantnog Srbina.
*Pogledajte najnoviju epizodu Sputnjik Sporta
Vil Klajburn, Efes - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
SPORT
Željkov kum slomio tablu, sudije izbacivale iz hale – Efes do brejka trojkom za infarkt /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala