Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Lajčak i Eskobar razgovarali sa predstavnicima Srpske liste

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredstavnici Srba sa Kosova i Metohije
Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije  - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
Pratite nas
Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da je zajedno sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom razgovarao sa predstavnicima Srpske liste, i da je istakao potrebu da kosovski Srbi učestvuju na novim izborima na severu pokrajine.
„Nijedno političko rešenje za deeskalaciju tenzija na severu Kosova ne može se postići bez stanovništva kojeg se to tiče. Sa predstavnicima Srpske liste i civilnog društva, istakli smo potrebu da kosovski Srbi učestvuju na novim izborima“, napisao je on na svom nalogu na Tviteru.
U saopštenju Srpske liste povodom tog sastanka navedeno je da se razgovaralo o novonastaloj krizi na severu Kosova i Metohije.
„Predstavnici Srpske liste, predsednik Goran Rakić i potpredsednici Dragiša Milović i Igor Simić imali su danas sastanak sa specijalnim predstavnicima za dijalog Miroslavom Lajčakom i Gabrijelom Eskobarom a nakon novonastale krize na severu Kosova i Metohije na kome su ponovili legitimne zahteve srpskog naroda koji danima mirno protestuje na severu Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju Srpske liste, preneo je Tanjug.
Ranije danas Lajčak i Eskobar su razgovarali sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani, kao i sa opozicionim strankama kosovskih Albanaca.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala