- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Akcija "Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine" | Energija Sputnjika

Energija Sputnjika
Energija Sputnjika - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
Pratite nas
Već četiri decenije u Srbiji se dodeljuje ekološko priznanje Zeleni i Crni list za najveće zaštitnike, odnosno, zagađivače životne sredine.
Akciju Tražimo zagađivača i zaštitnike životne sredine, koju su pokrenuli Ekološki magazin „Čekajući vetar“ i Društvo za čistoću vazduha tokom poslednjih 14 godina partnerski vode Radio Beograd 2 i Pokret gorana Vojvodine.
U ovogodišnjoj akciji je učestvovao i veliki novinarski žiri, sastavljen od novinara ekoloških rubrika štampanih, elektronskih i internet medija.
U Ekološkom centru „Radulovački“ u Sremskim Karlovcima na Svetski dan zaštite životne sredine juče su dodeljena priznanja Zeleni i Crni list.
I ove, kao i prethodnih godina oni koji su zaslužili crno priznanje nisu došli da preuzmu diplomu – opomenu. Zeleni dobitnici su s ponosom pričali o tome šta, u okviru svojih težnji u borbi za zaštitu, pre svega, svoje životne sredine rade i šta planiraju za ubuduće.
Ekološki magazin koji se bavi odnosom čoveka i životne sredine, čoveka i prirode emituje se duže od 40 godina, svake nedelje. Nesumnjiv je značaj ovog radio magazina u širenju ekološke svesti. Pored informativnog, magazin „Čekajući vetar“ ima i edukativni karakter. U proteklim decenijama učvrstio je saradnju sa brojnim institucijama i društvenim organizacijama, istaknutim pojedincima...
Inicijator, dugogodišnji autor i urednik emisije “Čekajući vetar” novinar i publicista Ljubomir Vujisić bio je među pravim pionirima u ekološkom pokretu Srbije. Osmislio je i pokrenuo mnogobrojne akcije, zaslužan je za izgradnju i obnovu više česama u Beogradu...
Njegovim stopama nastavlja autor i voditelj emisije „Čekajući vetar“, Aleksandra Vukićević, koja je danas gost emisije „Energija Sputnjika“, koju vodi Jelica Putniković.

O emisiji „Energija Sputnjika“

Energija Sputnjika“ je emisija portala i radija Sputnjik koju vodi Jelica Putniković, stručnjak za energetiku.
Teme su mahom vezane za energetiku i ekonomiju, lokalnog i globalnog karaktera, a gosti su stručnjaci u svojim poljima. Emituje se svakog utorka u 21.00.
Energija Sputnjika, 6.6.2023.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala