Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ana Brnabić najavila povlačenje predloga zakona o javnim preduzećima

© Sputnik / Lola ĐorđevićPremijerka Srbije Ana Brnabić
Premijerka Srbije Ana Brnabić - Sputnik Srbija, 1920, 06.06.2023
Pratite nas
Premijer Srbije Ana Brnabić najavila je danas da će Vlada Srbije, na molbu predsednika Aleksandra Vučića, povući iz skupštinske procedure predlog zakona o upravljanju javnim preduzećima.
Ona je ocenila da postoji mnogo dezinformacija i neistina o tom predlogu zakona.
„Nema govora o prodaji preduzeća u državnom vlasništvu, o prodaji „Srbijašuma“, „Srbijavoda“, nacionalnih parkova. Nikad nam to nije bila namera. To je direktna neistina koju je plasirala opozicija, pretpostavljam u nameri da stvori dodatnu konfuziju“, rekla je Brnabićeva za Prvu televiziju.
Najavila je da će vlada u četvrtak održati sednicu na kojoj će usvojiti odluku i „zamoliti“ skupštinu da joj vrati predlog zakona.
„Povući ćemo zakon da bismo dodatno komunicirali sa građanima, nevladinim organizacijama, strukovnim organizacijama. Ponovo ćemo organizovati javne konsultacije“, rekla je ona.
Dodala je da „i dalje“ misli da je predlog tog zakona „jako dobar“ jer će po njenim rečima, poboljšati upravljanje svim preduzećima čiji je većinski vlasnik država.
„Cilj ovog zakona je bolje čuvanje nacionalnih i strateških interesa kroz profesionalizaciju upravljanja javnim preduzećima“, rekla je Brnabićeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala