- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska: Ukrajinske snage pretrpele neuspeh nakon pokušaja velike ofanzive

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaArtiljerijsko oruđe 2S9 "nona S" u zoni specijalne vojne operacije
Artiljerijsko oruđe 2S9 nona S u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Oružane snage Ukrajine preduzele su bezuspešni pokušaj da izvedu veliku ofanzivu na pet sektora fronta u južnodonjeckom pravcu, izjavio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-potpukovnik Igor Konašenkov.
„Neprijatelj je ujutru 4. juna pokrenuo veliku ofanzivu na pet sektora fronta u južnodonjeckom pravcu uvodeći u borbu 23. i 31. mehanizovanu brigadu iz strateških rezervi Oružanih snaga Ukrajine, uz podršku drugih vojnih jedinica i odreda… Cilj neprijatelja bio je da probije našu odbranu na, po njegovom mišljenju, najranjivijem delu fronta. Neprijatelj nije ispunio svoje zadatke, nije imao uspeha“, rekao je Konašenkov.
Prema njegovim rečima, u napadu je učestvovalo šest mehanizovanih i dva tenkovska bataljona ukrajinskih snaga. Konašenkov je naveo da su kao rezultat veštih i kompetentnih dejstava „Istočne“ grupe snaga gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili više od 250 vojnika, 16 tenkova, tri borbena vozila pešadije i 21 borbeno oklopno vozilo.
On je takođe istakao da se na jednom od isturenih komandnih mesta u ovom pravcu nalazio i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije, general armije Valerij Gerasimov, koji je komandant združene grupe ruskih snaga.
Ukrajinska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
DNR: Ukrajina počinje da realizuje kontraofanzivu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala