- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Otkriven uzrok eksplozije u Vašingtonu: Pojavila se neidentifikovana letelica, podignuti lovci F-16

© AP Photo / Boris RoesslerAvion F-16 poleće sa vojne baze Špangdalem u Nemačkoj
Avion F-16 poleće sa vojne baze Špangdalem u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Američka ratna avijacija podigla je borbene avione F-16 koji su krenuli za lakim putničkim avionom tipa „Cesna“ koji je narušio vazdušni prostor oko glavnog grada SAD Vašingtona, a čiji pilot nije reagovao na pozive kontrole letenja. Prethodno se na društvenim mrežama proširila informacija o jakoj eksploziji uz potres koji se osetio u Vašingtonu.
Avion „Cesna“ kasnije se srušio u susednoj u državi Virdžinija, a na mestu nesreće nisu pronađeni preživeli, prenosi Rojters.
Tokom svoje akcije američki lovci F-16 izvršili su probijanje zvučnog zida iznad Vašingtona što je izazvalo iznenađenje i uznemirenost stanovništva.
Iz policije savezne države Virdžinija je potvrđeno da su u avionu „Cesna“ bile četiri osobe i da na mestu pada tog aviona nije bilo preživelih.
Avion „Cesna“ je registrovan na kompaniju Enkor Motors iz Melburna u saveznoj državi Floridi, a vlasnik kompanije Džon Rumpel izjavio je za „Vašington post“ da su u avionu leteli njegova ćerka, unuka i njena dadilja.
„Ne znamo ništa o padu aviona. Za sada smo u kontaktu sa ljudima i Federalne službe za civilnu avijaciju“ rekao je Rumpel u razgovoru sa izveštačem „Vašington posta“.
Američka vojska je pokušala da kontaktira pilota, koji nije reagovao i činilo se da „Cesna“ leti na auto-pilotu, izjavio je neimenovani izvor upoznat sa ovim slučajem.
„Borbeni avioni dobili su dozvolu za probijanje zvučnog zida i let supersoničnom brzinom što su mogli da čuju stanovnici glavnog grada SAD“, navodi se u zvaničnom saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala