- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Na samo sat vremena vožnje od Beograda krije se „srpska Kapadokija“

Baloni - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Na samo sat vremena vožnje od Beograda počela je fascinantna avantura – u Vojvodini niče prava turistička atrakcija koja bi uskoro trebalo da postane poznata kao „srpska Kapadokija“.
Zamislite samo da se nalazite u velikom šarenom balonu, da sa visine od 70 metara posmatrate magične predele naše lepe Srbije, dok se sunce polako povlači iza horizonta, a predeo ispod vas menja boje. Da bi ljudi doživeli ove nezaboravne trenutke neće im biti potrebno da posete čuvenu Kapadokiju, jer će ih sve ovo čekati na Krčedinskoj adi.
Opština Inđija odlučila je da razvije turizam u ne tako posećenoj oblasti – Krčedinskoj adi, pa je na malenom rečnom ostrvu organizovala letenje balonima, koje će trajati od 3. juna do kraja leta.
Let balonima na topao vazduh trajaće deset minuta i koštaće skoro 6.000 dinara po osobi, a baloni će iznad Krčedinske ade levitirati na oko 60 do 70 metara, piše „Siti magazin“.
Letovi će se odvijati vikendom od 19 časova, utorkom i sredom. Odlučeno je da letovi budu u večernjim satima jer je tada vetar najpovoljniji za te prilike.
Pored toga, biće organizovan prevoz katamaranom i brodom od pristana do Krčedinske ade, koji će trajati oko 25 minuta i cena karte će biti 500 dinara po osobi.
Projekat „srpska Kapadokija“ je realizovan u saradnji sa turističkim organizacijama i agencijama iz Turske.
Krčedinska ada je već sada veoma atraktivna turistička tačka Vojvodine, a uvođenjem ponude letenja balonom na njoj, mogla bi da bude jedna od najvećih turističkih destinacija u Srbiji i šire.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala