- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Medvedev „raskrinkao“ Parižane: „Favorizuju Alkarasa i Cicipasa“

© AP Photo / Gregorio Borgia)Danil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 05.06.2023
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev optužio je rukovodstvo Rolan Garosa da favorizuju Karlosa Alkarasa i Stefanosa Cicipasa jer su im omogućili igru sa težim lopticama. Medvedev je šokantno ispao u prvom kolu grend slema od anonimnog Brazilca Tijaga Sejbota.
Ruski teniser je priznao da se mučio i sa neočekivano snažnim vetrom u Parizu, a veruje i da „teške“ loptice odgovaraju onim dobrim teniserima koji ih udaraju iz zgloba.
Medvedev je označio Španca Alkarasa i Grka Cicipasa kao igrače kojima prija promena loptica. Moskovljanin tvrdi da obojica imaju prednost u startu u odnosu na protivnike.
„S vetrom je bilo mnogo teško. Ali ono što je čudno, a ovde sam šest dana, je što od prvog dana duva u istom pravcu, po sredini terena. Ne sećam se da je tako bilo prethodnih godina. Tako je, kako je. Nije bilo lako, ali to je deo igre“, ocenio je Medvedev.
Potom se Danil osvrnuo na „teške“ loptice.

„Sa teškim lopticama nije lako prilagoditi se jakom vetru. Mislim da igrači koji igraju tenis iz zgloba, kao moj protivnik, kao Karlos Alkaras ili Stefanos Cicipas, imaju veću prednost sa ovim lopticama, jer lako stvaraju snagu koju ja nemam u udarcu. To se videlo i na mom meču. Moj rival je kontrolisao gotovo sve poene, a ja se mučio“, objasnio je Rus.

Medvedev je priznao da već razmišlja o Vimbldonu gde će nastupiti prvi put od 2021. godine, pošto je Rusima i Belorusima bilo zabranjeno učešće prošle godine zbog situacije u Ukrajini.
Svetski broj dva nije siguran na kakav će prijem naići u prestonici Engleske, pojedini sportisti iz Rusije i Belorusije nedavno su izviždani na sportskim borilištima.
Beloruskinja Arina Sabalenka odbila je da odgovara na pitanje ukrajinskog novinara na početku Rolan Garosa, ali Medvedev spušta tenziju.
„Ne možemo da kontrolišemo mišljenje navijača. Ako ljudi odluče da budu žestoki prema nama, tako je, kako je. Ako budu dobri prema nama, super. Nije na nama da se time bavimo, jer ne možemo da utičemo", zaključio je Danil Medvedev.
Novak Đoković, Pari Sen Žermen - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SPORT
Teniski kralj na Parku prinčeva – Sarkozi, Kelaifi i Mbape pozdravili Novaka /foto/
* Pogledajte najnoviji Miljanov korner
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala