Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vučić: Možemo da se dogovorimo da povećamo cenzus na pet odsto

© Sputnik / Lola ĐorđevićPredsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da opozicija može da zaboravi na prelaznu vladu.
„Što se prelaznih vlada tiče, slobodno mogu da zaustave te maštarije. Prelazne vlade neće biti dok sam ja predsednik Republike, ili dok sam živ. Ili može moj mandat da bude prekinut onako kako je to juče predloženo ispred Skupštine. Dakle, da ponovim, prelazne vlade neće biti. Neće je biti zato što to ne bi bila vlada Srbije, već bi bila vlada interesnih grupa, tajkuna i stranaca. Ova vlada bi za šest meseci uništila Srbiju, sedam ili osam puta brže nego DOS što je to uradio. Ja isuviše volim Srbiju, i možete samo da maštate o prelaznim vladama“, rekao je Vučić.

Mogu beogradski izbori, ali će onda biti i neki drugi

Komentarišući izjavu poslanika Aleksandra Jovanovića da treba postaviti zahtev za održavanje izbora u Beogradu, Vučić je rekao da da mogu da se organizuju beogradski izbori, ali da će se onda organizovati i neki drugi.
"Nikakav problem nije, kad god hoće izbore dobiće izbore, ako mi kažu da hoće izbore u Beogradu, imaće izbore u Beogradu, ali će da imaju i neke druge izbore, a ne samo one koje oni hoće. Da li će da budu samo izbori u Beogradu ili će da budu i pokrajinski i republički, pa polako. Niste vi jedini učesnik političkog života u Srbiji. Sve što hoćete mi ćemo da ispunimo, ali ne baš uvek u formi u kojoj baš vi hoćete", rekao je predsednik.
Vučić je rekao da može da opoziciji učini i jednu uslugu, pošto su, kako je rekao "uvređeni i povređeni" spuštanjem cenzusa na tri odsto - da zajedno podignu cenzus na pet odsto.
"Pošto su rekli da su uvređeni i povređeni i da im je mnogo teško zbog smanjenja cenzusa na tri odsto, da sam time prekršio evropske norme - evo da se dogovorimo, pa svi zajedno da povećamo cenzus na pet odsto, možemo i za koalicije i na sedam odsto da to bude pravi evropski model, da oni konačno budu zadovoljni i da idemo pred građane Srbije", rekao je Vučić.
Predsednik je dodao da će tako biti mnogo manje neodgovornih, onih koji misle da sa tri odsto i svom svojom neozbiljnošću i neodgovornošću mogu da upravljaju državom Srbijom.

Moj posao je da čak i pretnje smrću trpim

Govoreći o obešenoj lutki sa njegovim likom, koja je nošena na protestima opozicije, Vučić kaže da je njegov posao da čak i pretnje smrću trpi.
"Sit sam tih laži da je to doneo neko sa strane. Imali su vešala svih ovih godina, sada su doneli kako neko završi na vešalima. Moj posao je da takve svinjarije, gadosti trpim. Ja sam predsednik Republike, i moj posao je da čak i pretnje smrću trpim. Ne znam da li se to goni eks oficio, po službenoj dužnosti ili ne. Što se mene tiče to rade svaki dan. Dnevno ima više od 200 pretnji smrću upućenih meni. Kada ste predsednik onda morate da naučite da to trpite", kazao je Vučić.
Vučić ističe da je video mnogo manipulacija, i dodaje da nikada nije ljude zvao lešinarima, već političare.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
SRBIJA
Vučić: Primaću građane u Predsedništvu kako bih čuo njihove muke i probleme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala