Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Velika prevara na delu: Zapad „ščepao za vrat“ Prištinu da se ne bi videlo šta upravo rade Srbiji

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIKosovo - NATO
Kosovo - NATO - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Pratite nas
Kada se „poslože“ sve činjenice, gotovo da je nemoguće poverovati da Amerika, NATO, Evropska unija, Kvinta, Nemačka i Francuska, ne mogu da utiču na Aljbina Kurtija i da promene njegove odluke.
Da im je stvarno on kamenčić u cokuli i da im smeta u bilo kakvom naumu, ne bi ni morali protiv njega da podižu hiljade ljudi usred Prištine, kao što to čine po nekim drugim prestonicama (imena tih gradova poznata redakciji) već bi ga smenili potezom pera.
Zapadni centri moći, dakle, deklarativno okrivljuju Prištinu i Kurtija za eskalaciju nasilja na Severu Kosova i Metohije, ali ništa suštinski i praktično ne čine da se albanski specijalci povuku iz četiri srpske opštine gde im nije mesto.
I dok svakodnevno iz zapadnih metropola pišu lažna i „ljutita“ saopštenja protiv Kurtija, aktivirali su iza scene sve moguće i raspoložive potencijale – medijske, političke, obaveštajne, diplomatske – da se izvrši konačni i najjači pritisak na zvanični Beograd.
Cela prevara se upravo sastoji u tome da sve izgleda kao da Zapad trenutno steže i ucenjuje Prištinu, da se ne bi videlo da ti centri, temeljno i višeslojno zloupotrebljavaju opravdano nezadovoljstvo naroda Srbije da bi potpirili neku novu, postmodernu „obojenu revoluciju“ u Beogradu.
Suština je, dakle, da se Srbiji tobože pokazuje dobra volja na Severu KiM, da im se upute reči razumevanja, možda da im se pokloni i neka nebitna „pobedica“, a istovremno da se radi na totalnom slomu državne i nacionalne politike sa ciljem da Beograd u konačnici odustane od Kosova, a da odmah uvede sankcije Rusiji.
Jer, da je Kurti stvarni problem za Zapad, ne bi NATO snage u Zvečanu bacale šok bombe na Srbe koji gandijevski sede na pločniku, već bi jednim mrkim pogledom razjurili albanske specijalce skroz preko mosta na Ibru do Južne Mitrovice.
Da su sumanute odluke Prištine zaista protiv volje Amerike i EU, ne bi bili ni priznati najnelegitimniji izbori svih vremena u Evropi, koji su održani u četiri opštine na Severu.
Da Amerika zaista ima razumevanja prema Srbima, kako vole da o tome razglabaju brojni analitičari, ona bi odavno naterala Prištinu da formira ZSO, a ne da se sada najavljuje neki protektorat SAD na Severu KiM koji bi predstavljao samo još jednu okupaciju.

Šta hoćemo reći?

Srbi na Severu Kosova i Metohije apsolutno nemaju nikakvu podršku od strane zapadnih mentora Prištine.
Sve „prosrpske“ plačljive izjave – od takozvanog američkog ambasadora na Kosovu*, preko EU birokrata i „duboko zabrinute“ Viole fon Kramon - predstavljaju ogavno licemerje u danima kad se objavljuju crne liste Srba koji se hapse i ranjavaju.
Pravi, realni, brutalni pritisak i dalje samo oseća zvanični Beograd. A napadi na Prištinu su simulakrum i bacanje prašine u oči.
Crvena linija za NATO je apsolutna kapitulacija Srbije. Tako je od 1999. pa do danas. Samo se menja oružje.
Nikakvi drugi „zahtevi naroda“, bili opravdani ili ne - sadržaji medijskih programa, kadrovska rešenja na mestima ministara, sastavi regulatornih tela, urednici javnih servisa - njih apsolutno ne interesuju.
To je za politički Zapad samo etapa ka ostvarenju njihovih ciljeva. Kao što je tobožnji napad na Kurtija samo etapa do novog antisrpskog plana na Kosovu i Metohiji, sa kojim ćemo uskoro biti upoznati...
Zastava Srbije ispred zgrade parlamenta - Sputnik Srbija, 1920, 27.05.2023
SRBIJA
Srbija pred fajrontom: Neko sa strane prekrstio kaubojke na astal, gleda i samo čeka - veliki haos
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala