- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Jokić uporedio igranje za Denver i Srbiju: „Drugačije, s više adrenalina i emocija“

© AP Photo / Ashley LandisNikola Jokić
Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Pratite nas
Nikola Jokić i Denver koračaju ka tituli u NBA ligi protiv umornog Majamija, a konferenciju za medije uoči utakmice broj dva (ponedeljak ujutru) američki novinari su iskoristili da pitaju Nikolu o igranju za reprezentaciju Srbije.
Gde je veća emocija i odgovornost, u Denveru ili Srbiji, zanimalo je kolege s one strane Atlantika.
„San svakog igrača je da igra za svoj nacionalni tim. Nije to pritisak, samo emocije. Da kažemo da je to jedan malo viši nivo od svega ostalog. Drugačije je kada igraš za reprezentaciju. Uvek je tu malo više adrenalina, emocija. Cela zemlja navija za vas“, rekao je Jokić.
Denver vodi u seriji sa 1:0 i još tri trijumfa dele ga od prve titule u istoriji.
„Motivacija je ogromna, jer nikada se ranije nije desilo, tako da bismo osvajanjem titule ostavili značajnu stvar u nasleđe onima koji dolaze“, poručio je Jokić i dodao da bi voleo da se deca ugledaju na njega i imaju sopstvene životne staze.
Nikola Jokić je sa reprezentacijom Srbije osvojio srebro na Olimpijskim igrama 2016. godine. Na Evrobasketu prošle godine, Jokić je predvodio Orlove koji su ispali posle neverovatnog meča sa Italijom u osmini finala.
Sledeće okupljanje reprezentacije biće za predstojeće Svetsko prvenstvo koje se održava od 25. avgusta do 10. septembra u Aziji, a Srbija je među glavnim favoritima za najsjajnije odličje.
Kako bi se što bolje informisao o planovima NBA igrača, selektor Svetislav Pešić je u aprilu boravio u SAD, gde je razgovarao sa svim našim igračima (kandidatima), naravno i sa Jokićem od koga se očekuje da predvodi Srbiju u Manili.
Nikola Jokić, Denver - Majami, prva utakmica finala - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
SPORT
Reč legende – „Jokić je promenio košarku“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala