- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Zaplenjene na stotine kilograma kokaina u paketima banana u BiH i Grčkoj

CC0 / Pixabay / Banane
Banane - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
Pratite nas
U akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH na području Širokog Brijega pronađena su 124 kilograma praškaste materije koja izgledom podseća na opojnu drogu kokain, saopšteno je iz SIPA.
Federalni mediji pišu da su radnici pronašli kokain u paketima banana u skladištu jedne kompanije koja se bavi uvozom i izvozom voća i povrća, a pretpostavlja se da je pošiljka greškom isporučena toj firmi, prenosi RTRS.
Policija na severu Grčke zaplenila je desetine paketa kokaina koji su bili sakriveni u kontejnerima natovarenim bananama koje su dopremljene iz Latinske Amerike, saopštile su danas lokalne vlasti.
Kako se navodi, policija je u luci Pirej zaplenila dva sumnjiva kontejnera u kojima je pronašla 100 paketa skrivenog kokaina, teških 161 kilogram, prenosi Rojters.
Vrednost kokaina, koji je distribuiran širom Grčke i drugih evropskih zemalja, procenjen je na oko 3,2 miliona evra.
Paketi su pronađeni u okviru istrage koju je Grčka pokrenula prošlog meseca sa vlastima Severne Makedonije i američkom agencijom za borbu protiv droge, nakon zaplene oko 100 kilograma kokaina, takođe sakrivenog u kontejnerima za banane u skladištu u Solunu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala