- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Produžena agonija – posle Amerike i Turske, i Poljska „uzela meru“ Srbiji

Mikasa
Mikasa - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
Pratite nas
Srpske odbojkašice pretrpele su i treći poraz u Ligi nacija u Turskoj, nakon što su posle u meču 3. kola izgubile maksimalnim rezultatom od Poljske – 25:18, 25:22, 30:28.
Izabranice selektora Đovanija Gvidetija, koji je na klupi nasledio sunarodnika Danijelea Santarelija, produžile su gubitnički niz na startu Lige nacija, gde su uz Hrvatsku, Južnu Koreju i Holandiju, ekipa koja ni posle tri kola nije osetila ukus pobede.
Ništa to ne bi bilo čudno da nisu u pitanju evropske i svetske šampionke, koje su obično te koje dele lekcije. Ali kombinovani tim, i izostanak nekoliko najboljih igračica poput Tijane Bošković, Maje Ognjenović, je nešto zbog čega porazi ne bi trebalo da čude.
Poljakinje su sigurno otvorile susret i rutinski su rešile uvodni set, rezultatom 25:18.
Daleko veća borba viđan je u nastavku susreta, gde su se srpske kraljice odlično držale i borile, ali su na kraju izgubile 25:22.
Došlo je do buđenja i bolje igre u trećem setu, gde su Bjelica, Buša, Drča, Lazović i ostale srpske odbojkašice zaigrale znatno bolje i sigurnije, što se odrazilo na rezultat.
Konstantno su učenice Đovanija Gvidetija imale po četiri,pet poena prednosti, da bi se u samom finišu to istopilo na svega dva poena – 22:20. Zatim je na semaforu bio ispisan rezultat 23:21, ali su Poljakinje osvojile naredna tri poena, povele 24:23 i izborile se za meč loptu.
Ipak, nije se Srbija predavala i usledilo je novo izjednačenje. Igralo se poen za poen, a u igri nerava kao pobednik je izašla Poljska, koja je slavila na kraju rezultatom 30:28, za maksimalnih 3:0 u setovima.
Aleksandra Uzelac bila je najefikasnija u taboru Srbije sa 12 poena, Ana Bjelica ostvarila je devet, a Katarina Lazović osam poena.
Pogledajte novu epizodu emisije Miljanov korner.
Alina Kornejeva i Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
SPORT
Rusko čudo ceni Novaka, ali ima jasnu poruku: „Moj san – 25 grend slemova“
Srpske odbojkašice - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
SPORT
Srpkinje se već dva puta saplele u Turskoj – loš početak Lige nacija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala