- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

Šest predstava u takmičarskom programu „Viminacijum festa“

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/Vanilica/Cropped photo / Arheološki lokalitet Viminacijum
Arheološki lokalitet Viminacijum - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
Pratite nas
Festival „Viminacijum fest - mitovi stari i novi“ biće otvoren 19. juna, a na njemu će nastupiti šest pozorišnih predstava iz Srbije i regiona u takmičarskom delu.
Festival, koji se tradicionalno održava pod vedrim nebom u Arheološkom parku Viminacijum u Kostolcu, otvoriće predstava „Hasanaginica“, rađena u koprodukciji bijeljinskog Gradskog pozorišta Semberija i Narodnog pozorišta Republike Srpske.
Predstava je rađena po dramatizaciji Ljubomira Simovića, a u režiji Dušana Tuzlančića.
Publika će do 26. juna moći da vidi još pet predstava u takmičarskoj konkurenciji – „Tesla-svetlopis u vremenu“ Pozorišta Teatrijum iz Beograda, „Ifigeniju" (CZK Kolašin CZK Bijelo Polje, NVO Korifej teatar Kolašin), „Bilo jednom na Brijunima“ (Bitef teatar), „Frančišek“ (Mestno gledališče Ptuj iz Slovenije) i „Čaruga“ (HNK Osijek, Hrvatska).
U pretećem programu Artista Beograd izvešće predstavu „San o Mileni“, o životu slikarke Milene Pavlović Barili, dok će Tihomir Stanić izvesti monodramu „Na Drini ćuprija“ po motivima dela Iva Andrića.
Najbolji glumac osvojiće statuetu Zlatna fibula, a najbolja predstava povelju „Viminacijum maksimus“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala