- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kraj Olgine bajke u Parizu – Tunišanka posle preokreta u osmini finala

© AP Photo / Christophe EnaOlga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos
Olga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
Pratite nas
Srpska teniserka Olga Danilović poražena je u trećem kolu Rolan Garosa od Tunišanke Ons Žaber u tri seta - 6:4, 4:6, 2:6. Time je okončana njena bajka na ovogodišnjem grend slemu u Parizu gde je nagovestila da bi mogla u dogledno vreme da se takmiči sa najboljima.
Početak meča bio je izjednačen. Tunišanka je lakše osvajala gemove na svoj servis, ali je prvu brejk priliku imala Olga u šestom gemu kod vođstva od 3:2. Naša igračica je stigla do 30:40, diktirala tempo na poenu, ali nažalost promašila udarac i propustila prvu šansu.
Videlo se u tom gemu da Danilovićeva ima prostora za iznenađenje, a posle još jednog rutinskog na svoj servis napravila je brejk. Međutim, i Žaber je odmah uzvratila ribrejkom, smanjila na 4:5, ali time samo odložila neizbežno.
U sledećem gemu Olga je izvršila izuzetan pritisak na servis protivnice, došla do tri set lopte i iskoristila prvu da reši prvi set u svoju korist sa 6:4.
© AP Photo / Christophe EnaOlga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos
Olga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
Olga je u drugi set ušla podjednako agresivno, na svoj servis je osvajala gemove sa nulom, dok je napadala Tunišanku na njen. Međutim, iskusna Žaber je sve to izdržala i u petom gemu stigla do brejk lopte koju je odmah pretvorila u vođstvo.
Malo je nedostajalo da joj Danilovićeva uzvrati ribrejkom u sledećem gemu, ali je naša tenserka propustila čak četri brejk lopte što je Tunišanka kaznila i posle gotovo osam minuta nestvarne borbe u ovom gemu stigla do 4:2.
I kada izgleda bespomoćno, Olga se ne predaje, pa je zato uspela da se vrati u već izgubljen set. Prvo je spasila novu brejk loptu i smanjila zaostatak, a zatim iskoristila drugu brejk priliku za izjednačenje 4:4.
Međutim, opet je Danilovićeva popustila kad nije trebalo. Žaber je iskoristila prvu brejk loptu u sledećem gemu, potom i na svoj servis spasila jednu brejk loptu, pa dobila drugi set (6:4) i izjednačila rezultat.
© AP Photo / Christophe EnaOlga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos
Olga Danilović - Ons Žaber, Rolan Garos - Sputnik Srbija, 1920, 04.06.2023
Treći set u potpunosti je pripao prošlogodišnjoj finalistkinji Vimbldona i US Opena. Olga je nervozno ušla u odlučujući period meča, što je iskusna Tunišanka, inače sedma igračica sveta, iskoristila da sa dva vezana brejka stigne do velikih 4:1.
Olga joj je uzvratila ribrejkom, ali nije uspela da nađe mirnoću na svoj servis pa je Žaber u sledećem gemu stigla do novog brejka za 5:2. Potom je teniserka iz Tunisa uspešno odservirala svoj gem i stigla do 6:2, samim tim i plasmana u osminu finala Rolan Garosa.
Spomenimo na kraju i da je Olga Danilović meč završila sa povredom zgloba desne noge zbog koje joj je ukazana pomoć pre početka poslednjeg gema.
* Pogledajte najnoviji Miljanov korner
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
SPORT
Nadal se na rođendan javio iz bolnice – nema dobre vesti
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala