- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Kremlj: Ukrajina je instrument Zapada kojim se ne može rešiti sukob

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaCrveni trg u Moskvi
Crveni trg u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
Pratite nas
Ukrajina je samo instrument kombinovanog rata Zapada protiv Rusije, zato nemaju nikakvu budućnost razgovori sa njom na temu rešavanja konflikta, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući predlog o organizovanju mirovnog samita o Ukrajini u Parizu.
„Ukrajina je sada, faktički instrument konflikta. Konflikt je, zaista, postao sve širi i kolektivni Zapad vodi kombinovani rat protiv naše zemlje“, rekao je on u intervjuu televiziji „Rosija-1“.
Dodao je da je beznadežno da se takvim instrumentom rešava sukob.
Istakao je da je ruski predsednik Vladimir Putin bio, ostao i biće otvoren za svaki kontakt kako bi postigao ciljeve Ruske Federacije i drugim sredstvima, a ne samo specijalnom vojnom operacijom, ali da Zapad nije dao takvu mogućnost. Podvukao je da bi francuski predsednik i drugi evropski lideri trebalo da znaju taj stav ruskog predsednika.
Francuska je de fakto učesnik konflikta u Ukrajini i ne može da pretenduje na ulogu moderatora za mirovne inicijative, naglasio je Peskov.

„Nisam video niti slušao zvanične izjave predsednika Francuske s tim u vezi, ali u ovom slučaju se teško možemo odnositi prema Francuskoj kao prema neutralnoj zemlji. One zemlje koje mogu da pretenduju na ulogu moderatora su Brazil, Kina, afričke zemlje i Vatikan“, rekao je on.

Dodao je da Francuska to ne može biti jer je aktivni učesnik tog konflikta i to na strani Ukrajine.
Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Kremlj: Stepen umešanosti NATO u sukob u Ukrajini raste
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala