- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Indijski premijer: Odgovorni za železničku nesreću biće strogo kažnjeni

© AP Photo / Press Trust of IndiaSudar vozova u Indiji
Sudar vozova u Indiji - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
Pratite nas
Indijski premijer Narendra Modi poručio je danas da će krivci za smrtonosnu železničku nesreću na istoku zemlje biti strogo kažnjeni.
On je posetio mesto nesreće, opisavši incident kao „bolan“, nakon čega je posetio povređene koji se nalaze u okružnoj bolnici Balasor u Odiši.
Modi je, kako javlja dopisnik Sputnjika, poručio da će Vlada Indije učiniti sve što je u njenoj moći kada je reč o lečenju povređenih.
„U pitanju je ozbiljan incident i izdata su uputstva za sveobuhvatnu istragu. Oni koji budu proglašeni krivima biće najstrože kažnjeni. Indijske železnice rade na obnovi koloseka“, rekao je indijski premijer.
Do nesreće je došlo kada su vozovi u petak iskočili iz šina na oko 220 kilometara jugozapadno od Kalkute, a spasioci su se peli na olupine vozova da razbiju vrata i prozore da bi evakuisali povređene.
Reč je o jednoj od najsmrtonosnijih železničkih nesreća u poslednjih nekoliko decenija u Indiji u kojoj je, prema poslednjim informacijama, poginulo 288 osoba, a oko hiljadu njih je povređeno.
Železnička nesreća u Indiji - Sputnik Srbija, 1920, 03.06.2023
SVET
Dan žalosti u Indiji: U železničkoj nesreći poginulo najmanje 288 ljudi, 900 povređenih /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala