Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Tužilaštvo traži da se napadači na političkog analitičara Dejana Vuka Stankovića proglase krivim

© Sputnik / SputnjikZgrada pravosudnih institucija u Katanićevoj u Beogradu
Zgrada pravosudnih institucija u Katanićevoj u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
Pratite nas
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv M.K, M.C. i B.J. zbog sumnje da su verbalno napali i pretili političkom analitičaru Dejanu Vuku Stankoviću.
Tužilaštvo je predložilo sudu da nakon održanog glavnog pretresa okrivljene oglasi krivima i izrekne im krivične sankcije po zakonu.
Kako se navodi u saopštenju, optužni predlog je podnet zbog postojanja opravdane sumnje da su 22. maja ove godine u saizvršilaštvu učinili krivično delo Ugrožavanje sigurnosti iz čl. 138 Krivičnog zakonika.
Naime, postoji opravdana sumnja da su okrivljeni M. K, M. C. i B. J. navedenog dana u bašti jednog ugostiteljskog objekta prišli Stankoviću i uputili mu pretnje kojima je ugrožena njegova sigurnost.
U toku postupka saslušani su okrivljeni, koji su negirali izvršenje krivičnog dela, ispitani su svedok oštećeni i jedan svedok očevidac, izvršen je uvid u snimak video nadzora sa mesta događaja i prikupljeni su drugi materijalni dokazi.
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je postupajući u ovom predmetu u najkraćem roku sprovelo sve potrebne dokazne radnje i donelo odluku.
Kako se napominje, po svim krivičnim prijavama zbog krivičnih dela sa elementima nasilja biće postupano bez odlaganja, a sve u cilju njihove prevencije i suzbijanja.
Osumnjičeni M. K, B. J. i M. C, uhapšeni su 23. maja, i odmah im je određeno zadržavanje do 48 sati, a 25. maja im je Prvi osnovni sud u Beogradu odredio pritvor do 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala