- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Jermenija potvrdila: Pašinjan će prisustvovati Erdoganovoj inauguraciji

© Sputnik / Aleksandr Astafьev / Uđi u bazu fotografijaPremijer Jermenije Nikol Pašinjan
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan - Sputnik Srbija, 1920, 02.06.2023
Pratite nas
Premijer Jermenije Nikol Pašinjan otputovaće u subotu u Ankaru na inauguraciju turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, saopštila je pres služba jermenske Vlade.

„Republika Jermenija dobila je poziv da učestvuje u ceremoniji inauguracije predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana. Premijer Jermenije Nikol Pašinjan otputovaće 3. juna u Ankaru kako bi prisustvovao ceremoniji“, navodi se u saopštenju.

Izdanje „Hurijet“, pozivajući se na izvore, objavilo je da će dvadeset lidera i oko 45 ministara inostranih država prisustvovati ceremoniji polaganja zakletve Erdogana u Velikoj narodnoj skupštini (parlamentu) zemlje.
Centralna izborna komisija Turske saopštila je ranije da je Erdogan pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u Turskoj.
Podsetimo, između Turske i Jermenije ne postoje diplomatski odnosi, a granica je zatvorena od 1993. godine na inicijativu Turske.
Komplikovani odnosi posledica su niza okolnosti povezanih sa podrškom koju Ankara pruža Azerbejdžanu po pitanju sukoba u Nagorno-Karabahu, kao i zbog oštre reakcije Turske na proces međunarodnog priznanja genocida nad Jermenima 1915. godine u Osmanskom carstvu.
Pogled na Ankaru - Sputnik Srbija, 1920, 15.02.2023
SVET
Jermenski ministar spoljnih poslova u Ankari: Dve zemlje na putu ka normalizaciji odnosa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala