- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vučić: Ako ovako ostane, neće biti potrebno naredno poskupljenje struje

CC0 / Unsplash / Dalekovod
Dalekovod - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Kišinjevu da, ako ostanu ovakvi uslovi, neće biti potrebno naredno poskupljenje struje koje je dogovoreno sa MMF.
„To vam sad kažem, pošto mi da budemo budale nećemo. To da nekim drugima stvaramo priliku da mogu da privlače više investitora nego mi zbog povoljnije cene energenata, ne pada nam napamet“, istakao je Vučić.
Predsednik je naglasio da će Srbija povesti računa da građani budu zadovoljniji, kao i investitori, i da je cilj da i dalje imamo više od 60 plus odsto privučenih stranih direktnih investicija u regionu, jer to stvara prednost za Srbiju u odnosu na sve druge na Balkanu.
Na pitanje novinara o čemu su razgovarali evropski lideri na okruglom stolu posvećenom energetici u Kišinjevu, da li se Evropa već priprema za narednu zimu, da li je bilo reči o zajedničkim nabavkama energenata po nižim cenama i da li će zemlje Zapadnog Balkana moći da računaju na pomoć, Vučić je rekao da se pričalo o tome.
„Pričalo se o tome, ali nisam siguran da će do toga doći, tražili smo veću pomoć i podršku, a hoće li je biti, verujem da hoće, Ursula (von der Lajen) je bila otvorena po tom pitanju“, naveo je Vučić.
Kaže da ima problema u evropskom budžetu, kao i da Srbija dovoljno para i rezervi, tako da građani ne moraju da brinu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala