- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Stoltenberg o napadima Kijeva na rusku teritoriju: Ukrajina ima pravo da se brani

© AP Photo / Geert Vanden WijngaertGeneralni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg
Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Pratite nas
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg prokomentarisao je napade Kijeva na teritoriju Rusije, rekavši da Ukrajina koristi svoje pravo da se brani.
„Naš stav po tom pitanju ostaje isti: Ukrajina ima pravo da se brani“, rekao je Stoltenberg koji učestvuje na neformalnom sastanku ministara spoljnih poslova zemalja članica Alijanse u Norveškoj.
On je dodao da će NATO nastaviti da podržava Ukrajinu „koliko god bude potrebno“.

„Ali to ne znači da su NATO i članice NATO-a deo sukoba. To je bila naša odluka: da podržavamo Kijev, a da ne postanemo strana u sukobu. NATO ima dva važna zadatka po tom pitanju: da podržava Ukrajinu i da spreči širenje konflikta van granica te zemlje“, pojasnio je Stoltenberg.

Takođe je istakao da će ministri spoljnih poslova zemalja Alijanse na neformalnom samitu u Norveškoj razgovarati o odlukama u oblasti obuzdavanja i odbrane koje mogu biti donete na samitu u Vilnjusu 11. i 12. jula. Stoltenberg očekuje da će tada biti doneta odluka i o minimalnom nivou izdataka za odbranu u iznosu od dva odsto BDP-a.
Ukrajina je 30. maja izvela teroristički napad dronovima na Moskvu. Korišćeno je osam bespilotnih letelica. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su napadi odgovor kijevskog režima na efikasne udare ruskih snaga na jedan od centara za donošenje odluka. Kremlj je primetio da Zapad nije osudio ukrajinske napade dronovima na Moskvu.
Pogled na Moskvu  - Sputnik Srbija, 1920, 31.05.2023
RUSIJA
Ruski ambasador: Amerika ignoriše napade na Moskvu i podstiče ukrajinske teroriste
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala