- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva o američkom špijuniranju uz pomoć "Epl" telefona: SAD su država koja sebe stavlja iznad zakona

© Sputnik / Maksim Blinov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Pratite nas
Rusija je bezbroj puta upozoravala da američke specijalne službe špijuniraju na globalnom nivou i svake godine se pojavljuju novi dokazi da je Amerika država koja sebe stavlja iznad zakona, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Ministarstvo se oglasilo nakon što je FSB razotkrio da su gedžeti kompanije „Epl“ korišćeni u operaciji američkih službi – hiljade telefona je zaraženo, uključujući i one registrovane u stranim ambasadama u Rusiji.
„Amerika je država koja sebe stavlja iznad zakona. Dokazi o dvostrukim aršinima te zemlje, njenih specijalnih službi i kompanija u oblasti međunarodne informacione bezbednosti više puta su predočeni UN“, navodi se u saopštenju Ministarstva.
Kako se navodi, otkrivene činjenice ponovo dokazuju ono na šta je Moskva više puta upozoravala: američke specijalne službe decenijama koriste IT korporacije u cilju prikupljanja podataka korisnika interneta bez njihovog znanja.
„Dokazi o toj protivpravnoj delatnosti se pojavljuju svake godine“, ističe se u saopštenju Ministarstva i istovremeno pozivaju sve zainteresovane strane na uspostavljanje jasnih i pravednih regulatornih mehanizama u digitalnoj sferi koji bi bili obavezni za sve zemlje.
Nijedna država nema pravo da zloupotrebljava svoje tehnološke mogućnosti u tako osetljivoj oblasti kao što je pristup ličnim podacima korisnika smartfona, zaključuje se u saopštenju.
Žena gleda u telefon ajfon  - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
"Epl" u službi špijunaže: FSB razotkrio akciju američkih specijalnih službi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala