- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Meksičke vlasti na severu pronašle 45 vreća s ljudskim ostacima, u toku istraga

© AP Photo / Marco UgarteProtest u Meksiko Sitiju zbog velikog broja nestalih osoba.
Protest u Meksiko Sitiju zbog velikog broja nestalih osoba. - Sputnik Srbija, 1920, 01.06.2023
Pratite nas
Meksičke vlasti su na severu zemlje pronašle 45 vreća s ljudskim ostacima i trenutno pokušavaju da utvrde koliko se tela tamo nalazi.
Vreće pronađene u klancu na periferiji Gvadalahare sadržale su ostatke i muškaraca i žena, saopšteno je iz Kancelarije državnog tužioca u saveznoj državi Halisko, prenosi Tanjug navode agencije AP.
Vatrogasci i civilna zaštita su uz pomoć helikoptera radili na izvlačenju ostataka iz klanca, a to planiraju da nastave i narednih dana. Ljudski ostaci su pronađeni tokom potrage za sedam mladih ljudi čiji je nestanak prijavljen prošle nedelje. Još uvek se ne zna da li su i oni među pronađenim ostacima.
Državno tužilaštvo saopštilo je da su istražili mesto pronalaska nakon što su primili izveštaj o tome da se tamo nalaze delovi tela.
U Meksiku se traga za više od 110.000 nestalih, a Halisko, u kojem se traga za 15.000 osoba, država je sa najvećim brojem nestalih. Osim nestalih, problem predstavljaju i hiljade neidentifikovanih posmrtnih ostataka u mrtvačnicama i na grobljima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala